Fregatten Jylland er fortsat tryg uden coronapas

Fregatten Jylland forbereder sig til en tid, hvor der skal gøres ekstra ud af at sikre gæsternes tryghedsfølelse

Artiklens øverste billede

Ebeltoft Regeringen er i samarbejde med Dansk Industri, Dansk Erhverv og det danske kulturliv i gang med at udvikle det digitale coronapas, som skal bidrage til en gradvis, forsvarlig og hensigtsmæssig genåbning i Danmark.

Passet skal bruges til at dokumentere, at man er vaccineret mod Covid-19, og dermed være med til at skabe større tryghed i forsamlinger.

Det gælder blandt andet i oplevelsesbranchen. Blandt andet brancheforeningen for små og mellemstore virksomheder SMVdanmark har parlamenteret for, at det er nødvendigt, at coronapasset hurtigt kommer i spil, så netop oplevelsesvirksomheder snart igen kan slå dørene op for gæsterne.

Mindre mængder

I Ebeltofts største turistattraktion Fregatten Jylland er det dog for nuværende ikke coronapasset, der fylder mest.

Der sysles med at give gæsterne på Fregatten Jylland tilbud om flere aktiviteter i form af læring om håndværk, fortæller direktør Karin Buhl Slæggerup. Pressefoto. 

Direktør Karin Buhl Slæggerup vurderer således, at de erfaringer, som man gjorde sig i sommer, danner grundlag for, at gæster på det gamle træskib sagtens kan føle sig trygge ved at tage på oplevelse.

"Det er klart, at hvis der viser sig en tendens i branchen til, at et coronapas er adgangskort til attraktionerne, så skal vi selvfølgelig også tænke det ind. I min optik er det dog mest relevant der, hvor der er megastore menneskemængder til for eksempel festivaler. Dem får vi ikke på samme måde hos os. Vi har også allerede gode erfaringer fra i sommer, hvor vi havde rigtig mange gæster inde på én gang. Det synes jeg faktisk, at vi afviklede rigtig fint," siger Karin Buhl Slæggerup.

Gode erfaringer

Det betyder dog ikke, at de på Fregatten Jylland ikke er fuld gang med at forberede sig på en fremtid, hvor der kræves endnu mere af museet for at give gæsterne en tryg oplevelse.

Besøgende er således længe blevet opfordret til at købe deres billetter online fremfor at skabe kø i indgangen.

Desuden viser erfaringerne fra i sommer, at nogle af de faste event på skibet kan være med til at skabe menneskelige flaskehalse.

"Sidste år testede vi rigtig meget, hvordan vi bedst muligt kan afvikle vores kanonshow og kanonskuddene, for selv om de foregår udenfor, så er det jo stadig der, folk forsamler sig. Der kan godt været situationer, hvor folk har stået for tæt, og der skal vi se på, hvordan vi kan dele folk mere op på begge sider af skibet. Vi er jo heldigvis også begunstiget af et meget stort areal, hvor man blandt andet kan kigge ud af vinduet og orientere sig om, hvor folk befinder sig rundt omkring på pladsen," uddyber Karin Buhl Slæggerup.

Krydsede fingre

Ifølge direktøren har efterårets gæsteevalueringer dog ikke budt på kommentarer, der har relateret sig til gæsternes tryghedsfølelse på skibet. Tværtimod.

"Da der kom mundbindskrav i efteråret, var vi meget spændte på, hvordan det blev modtaget, men det var tilsyneladende ikke det, folk bekymrede sig om. De kom alligevel, og det betød også, at selv om vi var lukket ned i løbet af foråret, så nåede vi den omsætning, som vi havde budgetteret med, da vi gik ud af året," konstaterer Karin Buhl Slæggerup.

Lige nu rammer det da heller ikke Fregatten Jylland voldsomt hårdt, at landet er lukket ned. Det er først på den anden side af vinterferien, at der normalvis åbnes for daglig adgang til skibet, men alligevel er det med en vis spænding, at der kigges ind i foråret.

"Jeg hæfter mig ved, at statsministeren på et tidspunkt sagde, at vi måske skulle ind i foråret, før der bliver helt åbnet igen. I min optik betyder det jo hen til påsken. Det vil jeg virkelig være ked af, hvis vi mister, så lige nu krydser jeg fingre for, at vi snart får helt styr på vaccinationerne, og vi får trykket smitten godt ned," lyder det fra Karin Buhl Slæggerup.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.