Debat: Skal vi spænde os for TV2 Østjyllands medievogn?

Artiklens øverste billede

DEBAT Om en uvildig undersøgelse af socialområdet: Skal vi spænde os for TV2 Østjyllands medievogn og være med til at tale både Norddjurs Kommune og socialområdet ned?

Vi kender alle en, der er rejst fra sin arbejdsplads frivilligt eller ufrivillig. Vi kender alle nogen, der har dårlige oplevelser på en arbejdsplads, men er det grundlag for yderligere uvildige undersøgelser?

Vi har socialtilsynet, der undersøger om borgerne har ordentlige vilkår, vi har arbejdstilsynet, der sikrer medarbejderne ordentlige arbejdsforhold og sundhedsfagligt tilsyn, alle uvildige tilsyn, der kommer og undersøger socialområdet. Derudover har medarbejderne deres fagforeninger og tillidsrepræsentanter til at bakke dem op, når arbejdsforhold bliver for svære, desforuden er der arbejdsmiljørepræsentanter, der er med til at sikre medarbejdernes sikkerhed og trivsel.

Alt dette sætter vi vores lid til.

Vi har handicap-, borgere- og pårørenderåd, der også gør opmærksom, hvis der er noget de ønsker forbedret og som afgiver høringssvar.

I Voksen og Plejeudvalget har vi målrettet arbejdet med diverse handleplaner, afholdt møder med TR, AMR og ledere, de gange hvor vi har fundet det nødvendigt af få flere oplysninger i sagerne. Vi følger udviklingen tæt og evaluerer både med krav og i dialog med medarbejdere og ledere på de implicerede områder, alt dette fordi vi vil sikre ordenlige arbejdsforhold for de ansatte og gode forhold for vores borgere i Norddjurs kommune.

Intet vil være lettere eller mere populært end at tilslutte sig forslaget om en uvildig undersøgelse og jeg vil ikke underkende, at der har været udfordringer og at vi fortsat vil støde på eksempler hvor der skal sættes et arbejde ind. Jeg har selv hjulpet både medarbejdere og borgere, når de har henvendt sig til mig. Når det er sagt, er der to sider af den sag, som giver nogle af de valgte anledning til at rejse sagen nu og der er visse ting, som vi får oplyst på lukkede punkter, af hensyn de tidligere medarbejdere. Derudover har nuværende medarbejdere henvendt sig til TV2 Østjylland for at fortælle, at der også er en anden side af sagen og at der er borgere, der bliver dybt berørt at den negative omtale, som de ikke kan genkende.

Er der udfordringer, ja bestemt, men vi arbejder seriøst med dem og der er et godt fundament at bygge videre på. Der vil jævnligt opstå udfordringer inden for netop socialområdet, da der ikke findes en facitliste og hvem og hvad skal definere ordentlighed, etik, moral og økonomi, set ud fra hele organisationen, fra øverste ledelse til de mange ansatte på gulvet. Jeg tror på dialogen og “sandheden” vil ofte se forskellig ud, alt efter hvor den enkelte befinder sig, men vi har alle et ansvar for, at vores arbejdpladser i kommunen, er steder vi alle har lyst til være.

Personligt brænder jeg for socialområdet og medarbejdernes arbejdsvilkår er meget betydningsfulde for mig. Jeg sidder i Voksen- og Plejeudvalget, i handicaprådet, samt i dialogforum for socialt udsatte, personligt oplever jeg at være med til at skabe forandringer hvor borgere, medarbejdere og forskellige interessegrupper, som er med til at forandre og sætte retning.

Personligt oplever jeg stort engagement og vilje til at ændre tingene, og jeg føler mig omgivet af folk, der arbejder målrettet for det sociale område. I dette politiske arbejde, finder jeg det mere værdifuldt at møde og samarbejde med de mennesker det vedrører, end at igangsætte endnu en ny undersøgelse.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.