Hinnerups old boys har løbet til Rom og tilbage

For at holde formen og det sociale ved lige under nedlukningen har Hinnerups old boys-fodboldhold lavet en fælles løbeudfordring. Det har givet tusindvis af kilometer i benene

Artiklens øverste billede
De er standhaftige og kommer ud i alt slags vejr. Privatfotos/Collage: CSJ

Hinnerup Corona har lagt landets fodboldbaner øde hen over julen. Således betød nedlukningen af landet også, at Hinnerups old boys-hold ikke længere kunne få sine sædvanlige to ugentlige træninger.

Det får naturligvis hurtigt konsekvenser for formen - og det bliver ikke bedre af, at mange arbejder hjemmefra og ikke får rørt sig meget i løbet af en dag.

Derfor måtte der gøres noget, tænkte holdlederen Peder Brygger.

"Som holdleder er det jo altid en god idé at have nogle spillere, som er i bare nogenlunde god form. Vi fandt derfor på at lave en løbe-udfordring på holdets Facebook-side. Selvfølgelig for at holde formen ved lige, men også for at holde fast i det sociale. Så nu foregår de små, drillende stikpiller eksempelvis bare over Facebook i stedet for på fodboldbanen. Vi er jo nogle drengerøve, så det giver lidt smil på læben," forklarer Peder Brygger og tilføjer med et lille grin:

"Det kan godt være, at vi er mellem 30 og 45 år, men inde i hovederne er vi jo stadig bare teenagere."

Vindermentaliteten

Da nedlukningen af landet i første omgang hed 14 dage, var det også en 14-dages-løbeudfordring, som holdet begyndte med. Spillerne blev simpelthen delt ind i hold af fire-fem personer, og så gjaldt det kort og godt om at løbe længst - hver for sig.

"Man kan virkelig mærke, at vindermentaliteten fra banen er blevet taget med over i det her. Konkurrence-elementet har virkelig motiveret mange til at give den ekstra gas. Nogle har sågar løbet to gange om dagen, hvis det så ud til at blive tæt mellem holdene," siger Peder Brygger.

"I disse tider har der selvfølgelig heller ikke været så meget andet at lave, når alt er lukket ned," fortsætter holdlederen med et smil.

I takt med at nedlukningen er blevet forlænget, har old boys-holdet lavet flere omgange 14-dages-udfordringer. I mandags blev tredje, og foreløbigt sidste, omgang afsluttet.

I alt har 41 personer deltaget. Hver person har i gennemsnit løbet omkring 3,5 kilometer om dagen. Nogle har løbet nul, og nogle har løbet meget langt. Peter Breiner løb længst med 12,1 km dagligt i 31 dage i streg. Sammenlagt har alle løbet 5.225 kilometer - eller hvad der cirka svarer til turen fra Hinnerup til Athen og tilbage igen.

Læs også

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.