Rema-byggeri - kan vi få et svar, byrødder?

Artiklens øverste billede
Foto: Google Maps

Lige en opfølgning på den særdeles gode artikel i Lokalavisen Aarhus om Rema i Hasselager. For der er et par ting, der er blevet overset eller bevidst udeladt fra byrådets eller Teknik og Miljøs side. Jeg hælder nok mest til det sidste.

Det er jo ikke første gang, at vi er karambolage med kommunen på Elmetoften i Hasselager. Den grund, som Rema 1000 gerne vil bygge på, den ville Per Olsen tidligere gerne bygge huse på. Men rådmanden, der på det tidspunkt hed Kristian Würtz (S), mente bestemt ikke, at Elmetoften kunne bære traffikken fra 30- 40 biler, som byggeriet ville medføre. Nu mener nærværende rådmand ikke, at trafik fra 500-600 eller mere bliver et problem, men giver oven i købet byggeherre lov til at overbebygge Elmetoften 1, så fortovet bliver ubrugeligt.

Jeg og flere beboere forsøgte for år tilbage at få den nyvalgte rådmand i tale. Jeg har gemt al korrespondancen fra dengang, og der blev vi spist af med, at der havde været en mand helt herude for at se på sagen, og der var ikke noget i vejen, lød det. Nej, for om dagen er alle biler væk, men om aftenen og natten er der fyldt op. Måske er opgaven for stor for byrødderne, for de vil ikke komme ud til os og se på sagen. Ango Winther (K) lovede at komme, så vi dækkede op i haven med kaffe og brød, men han løb også skrigende bort. Måske tror man i byrådet, at vi herude er en flok analfabeter, som ikke har lange uddannelser bag sig, men vi er dog vant til, at man behandler andre mennesker ordentligt.

Kan man få Sten Bording Andersen (S) eller en anden, der tør, til at svare på, hvorfor Rema 1000 ikke kan bygge på Kolt Skovvej 2? På den grund skal der ikke rives noget ned, og et nyt bygger kan vendes og drejes, som man vil - ligesom til- og frakørsel kan laves lige efter bogen. Men er problemet, at man ikke tør? Salling har vel ikke så meget magt endnu, at de kan nægte andre at komme til fadet? For pladseringen er fuldstændig ideel. Jeg håber, en af de klogere mennesker i byrådet kan og vil svare. Er der i det hele taget en eneste, der har tænkt på alle de skolebørn, der løber over Hovedvejen hver dag? For det er mange.

Vi har set det før, og vi håber sandelig ikke, at der er forskel på, om man bor i Hasle eller om man bor i Hasselager. I Hasle var problemet en trafikeret ringvej, her er det en trafikeret Hovedveje. Jeg tror dog, at problemet er, at byrødderne ikke ved hvilken retning, de skal køre for at komme til Hasselager for at se på forholdene.

Hvis vi samtidig lige vender klima- og miljøperspektivet, så kan det vel ikke være hverken rådmandens eller Rema 1000s politik at forurene et helt boligkvarter med bilos fra 500 til 600 biler i døgnet? I så fald må deres menneskehensyn være langt under lavmålet.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.