Prisvindende plakatbutik flytter tilbage til Aarhus K

Brainchild flytter fra City Vest til Æggepakkeriet ved Godsbanen, hvor virksomheden tidligere har haft kontor

Artiklens øverste billede
Ejerne af Brainchild Anne Jacobsen og Martin Brix Midtgaard flytter butikken fra City Vest til Æggepakkeriet i Aarhus K.

Butiksåbning Tre måneder efter at Brainchild skiftede kontoret på Godsbanen ud med et butikslokale i City Vest i Brabrand, flytter plakatforretningen tilbage til Aarhus K, hvor virksomheden åbner en butik i Æggepakkeriet, der er et nyt boligbyggeri ved siden af Godsbanen.

I midten af november flyttede Brainchild fra Godsbanen, hvor den havde kontor i 2020. Kæresteparret Martin Brix Midtgaard og Anne Jacobsen, vandt en iværksætterkonkurrence, som City Vest havde lavet, hvor præmien var tre måneders leje af to butikslokaler i butikscenteret i Brabrand.

"Vi så det som en mulighed for at prøve os ad og se, hvad der fungerer, og hvad der ikke fungerer. Og så tager vi alle de gode erfaringer herfra med til Æggepakkeriet, når vi åbner der," siger ejer og bestyrer Martin Brix Midtgaard, der er vokset op i det nordlige Aarhus.

Udvider sortiment

Med den faste beliggenhed i Aarhus K, vil der blive tid og overskud til at sælge flere forskellige varer, udover de plakater, træfigurer, kort og bøger, som Brainchild sælger i forvejen. Faktisk har Martin Brix Midtgaard og Anne Jacobsen allerede planer om de næste produkter, men vil ikke afsløre meget mere end, at det nok bliver tekstil.

Siden Brainchild fik nøglerne til butikslokalet midt i november, har butikken på grund af coronanedlukningen kun haft åbent i en måned. Det var dog en måned, som var lærerig for butiksejeren.

"Det har været benhårdt at bygge hele butikken og ligesom orkestrere det med alle mulige ting, vi skulle holde styr på," fortæller Martin Brix Midtgaard, der også er blevet klogere på sin kundebase.

"Hvis man udelukkende kigger på vores netsalg, er vores primære målgruppe kvinder mellem 35 og 55 år. Det, vi så også har oplevet, er, at når vi kommer ud i den virkelige verden, så har vi faktisk en bredere målgruppe end det."

Hjem, kære hjem

Selvom det har været en god oplevelse for Brainchild at åbne en fysisk butik for første gang, så glæder Martin Brix Midtgaard sig stadig til at kunne åbne en permanent butik i Aarhus K.

"Det er et fedt område. Det er nyt, det er ungdommeligt, og der sker en masse. Jeg tror, der bliver en god stemningen. Arkitektskolen åbner, Ceres Byen ligger ved siden af, og der ligger flere boligkvarterer i nærheden," påpeger ejeren af Brainchild, der altså har haft kontor på Godsbanen, hvorfra virksomheden havde internetsalg.

Med den nye beliggenhed, håber Martin Brix Midtgaard at kunne få nogle nye kunder udover de kunder, han tager med sig fra den nuværende butik.

"Vi forventer, at der kommer mange kunder, som vil tage Brainchild til sig. Det var det, vi oplevede, da vi åbnede i City Vest. Folk kom kørende langvejs fra, og det forventer vi egentlig vil fortsætte. De vil gerne se motiverne, farverne og størrelserne i virkeligheden, og det er de villige til at køre efter. Og så håber vi selvfølgelig at kunne få noget af al den trafik, der er dernede," siger han.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.