Tilfredsstillende år i Djurslands Bank trods corona-udfordringer

Det har været et surrealistisk bankår, men det lokale pengeinstitut kom godt igennem 2020

Artiklens øverste billede
Bankdirektør Lars Møller kan konstatere, at et mærkværdigt år alligevel har ført til det tredjestørste resultat i Djurslands Banks historie. Pressefoto

Djursland Djurslands Bank har trods et lavere resultat end forventet stadig leveret et tilfredsstillende resultat før skat på 60,4 millioner kroner. Situationen med Corona har påvirket drift og udvikling, man banken kan alligevel realisere et basisresultat, der er det tredjehøjeste i bankens historie, skriver Djurslands Bank i en pressemeddelelse.

Bankdirektør Lars Møller Kristensen fremlagde tirsdag bankens årsregnskab, og han udtrykker tilfredshed med resultatet for 2020 givet omstændighederne som følge af Corona-pandemien.

"Det har på alle måder været et surrealistisk år. Vi frygtede tilbage i foråret for store økonomiske konsekvenser for vores kunder og bankens resultater, men det gik heldigvis bedre end frygtet. Således har mange af bankens privatkunder klaret sig godt gennem situationen, ligesom det ser ud til, at mange af de lokale erhvervsvirksomheder også fortsat har haft høj aktivitet. Hvorledes situationen kommer til at se ud på den anden side af Corona, ved vi endnu ikke. Vi kan derfor, trods hensættelser til potentielle tab, fremvise et tilfredsstillende resultat på 60,4 millioner kroner før skat, siger bankdirektør Lars Møller Kristensen.

Aktivitet på bolig- og sommerhusmarkedet

Man skulle tro, at en sundhedskrise også kunne sætte en stopper for tanken om at købe hus, lejlighed eller sommerhus. Sådan gik det dog langt fra.

"Vi ser i hele bankens markedsområde, at folk har købt boliger på nøjagtigt samme niveau som tidligere år – eller endda på højere niveau. Denne store interesse for bolighandler har sammen med fortsat ultralave renter og låneomlægninger betydet travlhed ved bankens boligrådigere. Vi skal stå klar med hjælp til finansieringen, når det rette tilbud viser sig, og det gør vi, siger Lars Møller Kristensen i pressemeddelelsen.

Succes med videomøder

Videomøder blev i 2020 den nye ”normale” måde at mødes på, og det er tilsyneladende blevet taget godt imod af kunderne i Djurslands Bank.

"Normalt er vi en bank, der har åbne døre og byder kunderne indenfor i vores filialer. I 2020 er vi blevet forhindret i at mødes på samme måde, som vi plejer, men jeg er positivt overrasket over, hvordan brugen af videomøder hurtigt blev hverdag. Det er blevet helt normalt at mødes på denne nye måde, og det er meget positivt for banken, at dette ikke har påvirket folks lyst til at skifte bank og til at mødes med en bankrådgiver online," siger bankdirektøren.

For det indeværende regnskabsår 2021 forventer banken at kunne realisere et resultat før skat i niveauet 65-85 millioner kroner svarende til en egenkapitalforretning før skat mellem 6-7 procent, skriver Djurslands Bank i pressemeddelelsen.

SC

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.