Støvsugerforretningen i Rosenkrantzgade fylder 90 år

Ditlev Jørgensen's Eftf. ApS har i løbet af sine 90 år kun haft tre forskellige indehavere

Artiklens øverste billede
Den gamle støvsugerforretning sælger nu alt, hvad der har med rengøring at gøre, men historien er ikke blevet fejet ind under gulvtæppet. Her står indehaver Michael Reimers med det oprindelige borgerbrev fra 1931, som fortæller om forretningens tilblivelse.

Fødselsdag I Rosenkrantzgade 22 ligger støvsugerforretningen Ditlev Jørgensen's Eftf. ApS, og det har den gjort i mange år. Mandag 1. marts fylder forretningen 90 år, og butikken er vel at mærke stadig i de samme lokaler, som ved åbningen i 1931.

Dengang var det Hr. Sigurd Ditlev Jørgensen, der grundlagde butikken, som han drev i de efterfølgende 34 år. Det er således hans navn, der står på butikkens facade.

Nu er det 56-årige Michael Reimers der er indehaver af butikken, og han er kun den tredje indehaver af butikken nogensinde. Han tog for næsten to år siden over efter Sven Lindum, som tilbragte over 50 år i butikken i Rosenkrantzgade. Først som butiksansat og siden som indehaver. Og netop den gennemgående loyalitet er noget, der har været med til at bringe butikken, hvor den er i dag, fortæller Michael Reimers.

"Butikken er så kendt, og der er så mange stamkunder, vi forsøger at servicere, så de fortsætter med at blive her. Aarhusianerne er meget loyale over for, hvem de får en god behandling af, så det er selvfølgelig det, vi lever højt på," siger han.

Ven af huset

Den gode behandling, man får i butikken, er ikke ukendt for Michael Reimers. Han er tidligere leverandør til butikken, og han har derfor kendt Sven Lindum, der er den tidligere ejer, i 30 år. Og ifølge Michael Reimers var han aldrig i tvivl, da Sven Lindum spurgte, om han var interesseret i at drive butikken.

"Det er en arv, man næsten ikke kan løfte. Jeg er meget ydmyg over for Sven. Jeg har leveret varer hertil i mange år, og jeg ved, at Sven og jeg har lidt den samme holdning til service og måden at drive butik på," siger den nuværende indehaver af Ditlev Jørgensen's Eftf. ApS.

Der er da heller ikke planer om at lave de store ændringer i selve butikken. Dog er der to små ændringer på vej - facaden skal renoveres, og så er folket bag butikken i gang med at lave en webshop. Med andre ord har butikken ikke og stået og samlet støv under nedlukningen.

Fejrer i foråret

Den store fødselsdagsfest må vente til senere på året. Hvordan og hvornår, det præcist vil blive fejret, er endnu usikkert. Dog er det sikkert, at det nok bliver senere på foråret, så folk også kan komme og hilse på tidligere ejer Sven Lindum.

"Vi håber på, at foråret bliver godt, så vi kan holde en ordentlig reception. Der er mange kunder, der aldrig nåede at sige farvel til Sven, som gerne vil sige farvel til ham. Så vi skal have lavet noget senere, hvor Sven også er med, så folk har mulighed for at komme og sige farvel," fortæller Michael Reimers.

Der er sket meget i løbet af de 90 år, butikken har eksisteret i Rosenkrantzgade. Dørsælgerne, som var en naturlig del af forretningen i starten, er der ikke længere. Støvsugerforretningen sælger ikke længere kun støvsugere. Og i år måtte Ditlev Jørgensen's Eftf. ApS fejre fødselsdag uden sine kunder.

Læs også

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.