TUBA tilbyder gratis online terapi

TUBA Favrskov tilbyder online terapi og rådgivning til unge, der er vokset op med forældre med alkohol eller stofproblemer

Artiklens øverste billede
I TUBA Favrskov oplever man, at der under nedlukningen er et ekstra stort behov for samtaler til unge. Foto: Adobe Stock

terapi I TUBA Favrskov oplever man, at der under nedlukningen er et ekstra stort behov for at imødekomme de unge, der oplever senfølger af en opvækst med alkohol- eller stofproblemer i familien. Derfor tilbyder TUBA, at de unge kan få terapi hjemmefra.

"Vi ved, de unge sidder derude og har det rigtig skidt, og de har stadig brug for behandling, selvom de ikke kan komme ind i afdelingen. Under nedlukningen kan man derfor sidde i sit hjem og få samtaler med en terapeut, og man kan også komme til at chatte med en rådgiver på kort tid indenfor vores åbningstid i chat-rådgivningen," fortæller Pernille Rodbjerg, der er regionsleder i TUBA Midt- og Nordjylland.

Hun fortæller, at de unge, der lider af senfølger af deres opvækst med forældre med alkohol- eller stofproblemer er meget mere alene og isolerede end de var før corona:

"Deres skoler, arbejde og fritidstilbud er lukket ned - der er ingen steder at gå hen, og går de først ud, skal de jo forholde sig til de udfordringer, der følger med corona. De bekymringer omkring epidemien, som vi andre også har, kan føles uoverskueligt store for unge, der er vokset op med forældre med alkoholproblemer - deres traumer bliver meget let genaktiverede af en utryg situation, og konsekvensen kan være, at de føler sig endnu mere isolerede og ensomme end før," forklarer Pernille Rodbjerg.

Online-terapien virker

I TUBA ved man, at online-terapi er et godt alternativ til den almindelige terapi. TUBAs faglige leder, Helle Lindgaard, fortæller:

"Vi har efterhånden ret meget erfaring med online-terapi, hvad det kan og ikke kan. Særligt interessant er det, at det for nogle unge faktisk kan være en fordel med den online form; de kan f.eks. have brug for den tryghed, der er ved at være i deres eget hjem," forklarer Helle Lindgaard, der uddannet psykolog og er ph.d fra Aarhus Universitet.

Terapien i TUBA er baseret på den unges behov, og ikke ét forløb er ens. Derfor er hjælpen i TUBA et samarbejde mellem den unge og terapeuten, der sammen tilrettelægger forløbet. Tallene fra 2020 viser, at der er 96% generel tilfredshed med terapien, der for en stor del af de unge er foregået online. Derfor vil man i TUBA se på hvordan de gode resultater, online-terapi har givet også kan tages med videre i TUBA's tilbud fremadrettet.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.