Tømrerfirma med 80 ansatte er flyttet til Hadsten

Tømrerfirmaet Thylkjær & Jakobsen er med sine knap firs medarbejdere flyttet fra Sabro til Hadsten

Artiklens øverste billede
Marie Grønborg Bak, administrativ projektleder, og Dan Thylkjær, ejer og tømrermester, udenfor virksomhedens administrationsbygning på Over Hadsten. Foto: Anette Bonde

erhverv I starten af det nye år rykkede tømrer- og snedkerforretningen Thylkjær & Jakobsen ind i Over Hadsten 78, og kan nu brede sig i halvdelen af de tidligere lokaler til materielgården. Der er pænt mange kvadratmeter at udfylde, men der er brug for dem.

Virksomheden har rivende travlt, og de hidtidige lokaler var blevet for små. Det var efterhånden endt med tre lokationer til virksomheden - to i Sabro til henholdsvis snedkerværksted og administration, og én til elementbyggeri i Galten.

Grøn profil

Virksomheden står populært sagt på tre ben: traditionelt tømrerarbejde, en entrepriseafdeling og byggeri af bæredygtige Jakobsen Huse. En snedkerafdeling med specialopgaver er så småt ved at etablere sig som det fjerde ben.

Entrepriseafdelingen har blandt andet markeret sig med byggeriet af virksomheden Skyhost i Sabro og ombygningen af den gamle postcentral i Ankersgade i Aarhus til butikker, fitness etc. for bygherren Olav de Linde.

Virksomhedens grønne profil kommer tydeligt til udtryk i Jakobsen Huse. Tømrermester og ejer af virksomheden Dan Thylkjær giver som eksempel, at man sidste år byggede det første DNGB-certificerede hus i verden. DGNB bygger på en helhedsorienteret forståelse af bæredygtighed, det vil sige både miljømæssigt, socialt og økonomisk, og med krav om at alle materialers bæredygtighed skal kunne spores.

Generelt anvendes der udelukkende sunde byggematerialer i Jakobsen Huse.

"Allergikere nyder for eksempel godt af, at vi kun anvender sunde materialer. Vandet i huset genanvendes, vi bruger ikke plastic etc. Huset skal kunne ånde og optage og afgive fugt på naturlig vis."

Den grønne tanke har også vundet indpas i virksomhedens egen hverdag, fortæller administrativ projektleder Marie Grønborg Bæk.

"Når man først har trådt det første skridt i forhold til bæredygtighed, får man lyst til det i alle andre ting i virksomheden," siger hun og nævner elbilen, man har anskaffet, at leverandøren af arbejdstøj blev valgt på grund af sin grønne profil, og at man generelt leder efter en grøn løsning i alle forhold.

Dejlig velkomst

At handle lokalt er også en del af denne filosofi. Det falder da også ganske naturligt, idet man kun har mødt venlig opmærksomhed hos de øvrige erhvervsdrivende i området.

"Vi har siddet på vores nye kontor i knap to uger, og er allerede budt flot velkommen fra flere lokale håndværksfirmaer med rundstykker, velkomst-mails og andre venlige hilsner, så vi glæder os meget til at blive en del af byens erhvervsliv," siger Dan Thylkjær og tilføjer, at det at få samlet virksomheden på samme matrikel selvfølgelig også tilfører virksomheden synergi og dynamik.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.