Provsten inviterede præsterne til virtuel fredagsbar

Syddjurs provst Benedikte Bock Pedersen sørgede forleden for, at humøret hos kollegerne fik en ordentlig gang lak midt i en trøstesløs Covid-19 tid

Artiklens øverste billede
Provst Benedikte Bock Pedersen leverede forleden et flot eksempel på personalepleje i en Covid-19 tid, da hun inviterede præsterne til virtuel fredagsbar. Arkivfoto

SYDDJURS Hvad gør man, når landets statsminister for Gud ved hvilken gang inviterer til pressemøde i Spejlsalen i Statsministeriet sammen med sundhedsminister Heunicke, Brostrøm, og hvad de ellers hedder allesammen for at give en frontberetning om corona-situationen uden bare et gram af opbyggelig optimisme?

Man hanker naturligvis op i sig selv og erkender, at det vist er tid til at gøre noget, som kan peppe en selv og kollegerne lidt op.

Sådan gjorde i hvert fald Syddjurs provst Benedikte Bock Pedersen forleden efter endnu et Mette Frederiksen pressemøde, der var mere nedslående end opløftende, som provsten skrev i en mail til præsterne.

Provstens gave indeholdt fire små flasker gin og to tonicvand plus chokolade

Mailen indeholdt samtidig en invitation til en virtuel fredagsbar, som hun lovede at arrangere ved at komme rundt til samtlige, der ville deltage, med våde forsyninger til at løfte stemningen.

"Jeg oplevede alletiders flotte opbakning, og jeg fornemmede ret tydeligt, at mine præstekolleger havde det på samme måde som mig. Vi trængte til at være sammen i en stor flok og bare snakke. Det har vi rent faktisk ikke haft mulighed for siden oktober," fortæller Benedikte Bock Pedersen.

Kun to af de næsten 20 præster i Syddjurs måtte melde forfald, fordi de var optaget af andre gøremål.

Friske forsyninger

I dagene inden fredagsbaren sørgede provsten for, at alle bogstavelig talt havde noget at fylde i glassene, da baren åbnede på Zoom.

Samtlige præster modtog på deres respektive bopæle en lille pose med indhold. En indpakket æske fra Kalø Vin og Whisky med infobrev i kuvert og yderligere en indpakket gave. som viste sig at være fyndord - "skvatmelon, skægabe, slagsbror, slambert, slapsvans..." - fra selveste Kaptajn Haddock. En lime og en grapefrugt manglede heller ikke.

Hvis læserne undrer sig over, hvorfor den skæggede, gnavne, berømte og berygtede søulk, Kaptajn Haddock, fra Tintin-tegneserierne - med et kultiveret ordforråd, der savner sidestykke - pludselig var med her, er forklaringen såmænd bare, at Benedikte Bock Pedersen siden barns ben har været absolut fan af belgiske Hergés vidunderlige tegneserie.

Tour de force

På dagen åbnede præsterne kuverten med brevet, og en halv time før start tikkede en mail ind fra provsten med et login til Zoom.

Pakken indeholdt 4 små flasker gin og to tonicvand og chokolade. Fredagsbaren kunne begynde, da alle var logget på.

Herefter overtog Søren Borel og Flemming Gerhardt-Pedersen fra Kalø Whisky & Vin scenen og gav en times guidning i Gin og Tonics forunderlige verden. Duoen forklarede muntert, og humoristisk hjemme fra butikken i den tidligere købmandsbutik i Feldballe om de fire valgte smagsprøver, som der blev nippet til undervejs.

Siden forsatte præsterne med snak og munterhed et godt stykke tid endnu.

"Fornem personalepleje i en mærkelig tid, hvor vi mangler og savner mulighederne for at mødes," som kommunikationspræst Morten Bay-Mortensen udtrykker det.

Læs også

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.