Skanderborg Kommune ansætter ny direktør

Asbjørn Friis Jensen, der er direktør for Job og Økonomi i Favrskov Kommune, tiltræder som direktør for Økonomi, Digitalisering og Ejendomme i Skanderborg Kommune 1. april

Artiklens øverste billede
Asbjørn Friis Jensen tiltræder 1. april som direktør for Økonomi, Digitalisering og Ejendomme i Skanderborg Kommune. Pressefoto

Det bliver en mand med solid erfaring inden for kommunal økonomi, digitalisering og beskæftigelsesområdet, som tiltræder den nyoprettede stilling som direktør for Økonomi, Digitalisering og Ejendomme i Skanderborg Kommune.

Det oplyser Skanderborg Kommune.

57-årige Asbjørn Friis Jensen kommer fra Favrskov Kommune, hvor han siden kommunesammenlægningen har været direktør og fra 2010 har været direktør for Job og Økonomi.

Asbjørn er kendt og anerkendt for sin høje faglighed inden for kommunal økonomi. Blandt andet har han gennem de seneste 10 år været tovholder på seks østjyske kommuners samarbejde for en mere rimelig udligningsordning. Derfor var det også et meget tilfreds indstillingsudvalg, med borgmester Frands Fischer for bordenden, der pegede på Asbjørn Friis Jensen som ny direktør.

"At vi kan tiltrække en kapacitet som Asbjørn Friis Jensen, ser jeg som et billede på, at vi har en helt særlig og attraktiv kommune. Både jeg og flere af mine byrådskolleger kender Asbjørn fra kommunesamarbejdet omkring "Rimelig Udligning", hvor han har trukket et stort læs. Han er usædvanligt skarpsynet ud i alle hjørner af kommunal økonomi. Han har en meget stor andel i, at Favrskov Kommune er en veldrevet og effektiv kommune og er samtidigt en fremragende formidler af kompliceret stof. Jeg glæder mig meget til samarbejdet," fortæller borgmester Frands Fischer.

Stærk på strategi

I Skanderborg Kommune skal Asbjørn stå i spidsen for det nyoprettede direktørområde Økonomi, Digitalisering og Ejendomme, og han bliver fjerde medlem af kommunens øverste administrative ledelse.

Den nye direktørstilling rummer udfordringer, som er enormt spændende, og som jeg gerne vil være med til at løse

"Asbjørn Friis Jensen er et godt match for Skanderborg Kommune, og de positive udfordringer, vi står overfor med en voldsom vækst og et anlægsbudget på 1,7 mia. de næste ti år. Asbjørn er strategisk stærk, og han har en uhøjtidelig og dialogbaseret lederprofil, som passer rigtig godt til den måde, vi tænker ledelse på i Skanderborg Kommune. Samtidig har Asbjørn et skarpt blik for forbedringsmuligheder. Jeg er sikker på, at han med sin insisterende ledelsesstil vil kunne bidrage til, at vi i højere grad lykkes med at realisere Byrådets store ambitioner på anlægsområdet i de kommende år," fortæller kommunaldirektør Lars Clement.

Fokus på samarbejde

Asbjørn Friis Jensen ser skiftet til Skanderborg Kommune som en stor udfordring. Han kommer til at få et tæt samarbejde med Byrådet som medlem af direktionen og direktør for det nye direktørområde Økonomi, Digitalisering og Ejendomme.

"Den nye direktørstilling rummer udfordringer, som er enormt spændende, og som jeg gerne vil være med til at løse. Skanderborg er en af de kommuner, som vækster mest. Det er positivt. Det giver nogle unikke muligheder, men også udfordringer," siger Asbjørn Friis Jensen og fortsætter:

"Det store arbejde, som Byrådet og direktionen har sat i gang omkring udvikling af organisationen hen mod en mere helhedsorienteret og sammenhængende organisering, bliver en anden spændende opgave. De tanker, som jeg er blevet præsenteret for, passer godt til min måde at tænke organisation og ledelse på. Som chef har jeg fokus på, at man arbejder godt sammen og supplerer hinanden i det daglige - og jeg glæder mig til samarbejdet med Byrådet, den øvrige ledelse og de mange dygtige medarbejdere og chefer, der er på mit område."

Skanderborg Kommunes nye direktør har i næsten 20 år haft chef- og direktøransvar for offentlig økonomi. Før han kom til Favrskov Kommune, var han økonomichef i Hadsten Kommune.

Asbjørn Friis Jensen er uddannet cand.oceon. og bor i Skæring nord for Aarhus med sin familie.

cns

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.