Jørgen Sørensen fra Selling var landmand af den gamle skole

Artiklens øverste billede
Foto: Adobe Stock

Jørgen Sørensen var barn af den gamle landsby Selling fra tiden før de mange nye boliger i byen. Fra den gang byen bestod af et antal gårde og nogle huse, men også med købmand, forsamlingshus og kommuneskole. Jørgen havde sin gård centralt i byen, og da han afhændede gården, flyttede han og hustruen Tove ind i et tidligere husmandssted lige overfor gården. Her boede han til sine dages ende som 81-årig.

Jørgen Sørensen var landmand af den gamle skole, hvor bygninger, have og omgivelser blev passet og plejet, så der ikke var en finger at sætte på nogen ting. Uden at ændre alting radikalt på bedriften fulgte han pænt med i udviklingen og havde de senere år, før sygdom tvang ham til pensionisttilværelsen i nabohuset, en pænt stor moderne svinebesætning. Han holdt af omgivelserne og især den lille naturperle Lynghøj lidt vest for ejendommen. Han betragtede nærmest Lynghøj som sin ejendom, selv om den vist nok tilhørte hele bylauget, indtil den blev kommunal ejendom. Han gik gerne turen ud til Lynghøj om morgenen, hvis han var vågnet lidt for tidligt.

Da Leo Normann Petersen i begyndelsen af 1980’erne etablerede en lokalforening under Danmarks Naturfredningsforening i Hadsten Kommune, var Jørgen med i bestyrelsen helt fra starten. Som landmand var Jørgen langt fra altid enig med den pensionerede oberstløjtnant med den københavnske baggrund. Det gik af og til hedt til, når de to var uenige, som når Jørgen forsvarede landbrugssynspunkter, men han fastholdt sin tilknytning til DN og fulgte med over i den nye Favrskovafdeling. Han kom trofast til møder og arrangementer, indtil sygdom for få år siden satte en stopper for det. Han havde naturligvis også en tilknytning til den lokale landboforening, som for snart mange år siden hædrede ham med Den Gyldne Spade, til dels vist nok også for sin rolle som bindeled mellem landbrug og naturinteresser.

Selv om Jørgen kunne blive meget vred i sine yngre dage, var han også kendt for sin lune og sit gode humør. Når andre fortalte om jubilæumsmøder med gamle skolekammerater, kunne Jørgen overtrumfe med, at han hvert år mødtes med sin gamle klasse fra Selling Skole. Lidt efter tilføjede han, at de ved skolestarten dog kun begyndte to i 1. klasse på skolen.

Jørgen Sørensen efterlader sig sin hustru Tove, to sønner og flere børnebørn.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.