Vinbar bliver snart en del af bybilledet i Ryomgård

44-årige Janus Boe Landry er klar til at åbne TheWineBottle den første fredag i marts i de lokaler på Vestergade 4, som senest har huset 'Kunst og Kage'

Artiklens øverste billede
Janus Boe Landry er i fuld gang med at indrette lokalerne på Vestergade 4 til vinforretning med tilhørende webshop forrest og vinbar bagtil. Fotos: Lars Norman Thomsen

RYOMGÅRD Vinbutik, webshop og vinbar. Det er trojkaen i TheWineBottle, som 44-årige Janus Boe Landry og hans familie åbner 5. marts i de tidligere 'Kunst og Kage' lokaler på Vestergade 4.

Ejendommen ejes fortsat af Mogens Frederiksen, der bor ved Nimtofte. Han købte den i 2013 for sammen med sin kunstkyndige kone Tatjana Sørensen - hun er født i Skt. Petersborg, Rusland, og i mere end 20 år arbejdede hun på museet i Vinterpaladset i Skt. Petersborg - at kombinere drømmen om et galleri med cafévirksomhed.

Før da husede Vestergade 4 Djurslands Galleri & Kunstcenter i en årrække, inden det flyttede ned i Slotsgade med en ny ejer og kuldsejlede. Endnu før fungerede ejendommen som forretning, værksted og bopæl i kombination for daværende Ryomgård tømrermester Jørgen Andersen og hans familie.

Der har længe været stille om 'Kunst og Kage', som aldrig rigtig slog igennem i Ryomgård.

Nu forsøger Janus Boe Landry, 44, tilflytter til Ryomgård sammen med sin familie for flere år siden, at skabe nyt liv i lokalerne, som Mogens Frederiksen investerede en pæn sum penge i, da han købte ejendommen.

"Vi er glade for at bo i Ryomgård med kort afstand til Aarhus og masser af fin natur, men vi har savnet et sted, hvor man fredag og lørdag har kunnet gå hen og nyde et glas vin eller to og måske spise en lækker tapasanretning i et hyggeligt miljø sammen naboer, familie eller venner," siger Janus Boe Landry, der er født og opvokset i Hyllested og til daglig arbejder som it Projektleder i Aarhus ved Ascom.

Hans forældre drev tidligere restaurant ved Ebeltoft, men ellers har han ikke som sådan erfaring fra branchen.

Spændt på opbakningen

Foreløbig er planen at få shinet lokalerne op, så de står klar til den berammede åbning fredag 5. marts. Der venter fortsat en hel del arbejde med indretningen.

Vinbutikken og webshoppen i TheWineBottle bliver placeret der, hvor der tidligere var cafémiljø i 'Kunst og Kage'.

"Her bliver der mulighed for at smage på vine og finde en favorit at købe med hjem. Vi lægger os ikke på forhånd fast på et sortiment, men vil prøve os frem," siger Janus Boe Landry.

Meget af konceptet i TheWineBottle er baseret på bestillinger online. Det vil fremgå af hjemmesiden www.thewinebottle.dk, som snart er kørende

Bestillinger i den til vinbutikken tilknyttede webshop sørger hans vinleverandør for at tage imod og ekspedere.

Vinbaren placeres i 'galleri-delen'. Her vil Janus Boe Landry lave en stemningsfuld vinbar, hvor man har lyst til at tilbringe et par timer eller mere i godt selskab.

"I vinbaren kan man selvfølgelig forsyne sig med et veltempereret glas vin, der vil forkæle dine smagsløg, og bestille en Tapas anretning. Det bliver også muligt at købe Special Øl og Brus fra Ebeltoft Gårdbryggeri og en kop frisk kaffe," lover idémanden til The WineBottle.

Han og familien håber på, at Ryomgård og oplandet vil bakke op.

"Der er flyttet mange nye familier til byen i de senere år, og vi håber, at mange af dem, der måske tidligere boede tæt på Aarhus Midtby, vil synes, at TheWineBottle er et godt tilbud samtidig med, at vi også selvføgelig håber, at mange af dem, der altid har boet i Ryomgård og de omkringliggende byer i mange år vil kigge forbi. Vi tror, der er flere end os, som savner et fælles samlingssted efter fyraften fredag eller en lørdag aften, hvor man kan hygge sig i gåafstand til sin bopæl uden at skulle tænke på, at man kun må nyde et enkelt glas," siger Janus Boe Landry.

Mange planer

Foreløbig åbner TheWineBottle, når corona restriktionerne levner plads til det. Ud i fremtiden er målet, at stedet også kan blive centrum for vin- og ølsmagninger, mindre intimkoncerter, foredrag, og andre kulturelle arrangementer.

"Det vil også blive muligt at leje dele af stedet til private arrangementer. Det kan være til møder, receptioner og fester," siger Janus Boe Landry.

Han bliver ansigtet fredag og lørdag, hvor åbningstiden forventes at blive klokken 14-23. Janus Boe Landry har aftalt med Mogens Frederiksen og Tatjana Sørensen, at parret fortsat har mulighed for at udstille - og sælge - malerier og andre kunstværker på/fra væggene i vinbarens lokaler.

Snart vil Landry & co. være at finde på www.thewine bottle.dk - med mulighed for levering eller click and collect.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.