Lokal skobutik får fod på genåbning: "Mandag bliver en glædens dag"

ShoeTime By Sjørup i Risskov glæder sig til atter at slå dørene op for kunder på mandag efter flere måneders corona-nedlukning

Artiklens øverste billede
Susanne Sjørup i sin butik på Nordre Strandvej i Risskov.

Butiksliv Der blev draget et lettelsens suk på Nordre Strandvej 55 i Risskov, da regeringen onsdag meldte ud, at butikker under 5.000 kvadratmeter må åbne op igen fra mandag 1. marts.

Her holder ShoeTime By Sjørup til, og ejer Susanne Sjørup, som også bor i det hus, hvor hun har drevet butik siden november 2019, kan nu endelig gøre klar til kunder efter over to måneders ufrivillig pause.

"Det er længe ventet. Vi har gået og ventet på at åbne igen siden jul. Det har selvfølgelig været svært, når det har stået på så længe. Så mandag bliver en glædens dag," siger Susanne Sjørup, der har boet i huset siden 1999 sammen med sin mand, der også hjælper med den lille butik på 30 kvadratmeter, når han ikke arbejder som koordinator ude på Aarhus Universitetshospital i Skejby.

Der er skærpet kvadratmeterkrav i de nye genåbningsrestriktioner.

"Det betyder, jeg må have tre kunder inde i butikken ad gangen, og så må andre vente udenfor imens. Heldigvis er Nordre Strandvej lang, så der er plads til kø," siger Susanne Sjørup med et efterfølgende smil og nævner at kunder stadig har mulighed for at booke en tid udenfor åbningstiden.

Det er nemlig nødvendigt at være så fleksible som overhovedet muligt for at indhente det store omsætningstab, som langt de fleste butiksejere har lidt det seneste års tid.

Da Lokalavisen Aarhus kigger forbi butikken er hun i fuld gang med at bevæbne butikken med sprit, mundbind og håndvask, så alle restriktioner kan overholdes fra på mandag.

Derudover venter Susanne Sjørup på en masse varer både fra Danmark, men også Italien.

"Der er noget forsinkelse i leverancerne fra Italien, fordi man her har begrænsninger på hvor mange, der må være på fabrikkerne. Vi får forhåbentlig en masse varer dernede fra snart," siger indehaveren, som har været til verdens største skomesse i støvlelandet og gerne vil have det bedste af det bedste.

Det har været en hård tid at være ny butiksejer i, og ShoeTime By Sjørup var ganske enkelt for ny en virksomhed til at kunne få hjælpepakke med økonomisk kompensation.

"Til gengæld har vi fået en masse følgere på sociale medier i perioden, og det er blevet en stor del af, hvordan vi i dag har bygget vores forretning op. Og så nåede vi heldigvis at have nogle gode måneder i efteråret, så det gør at vi nok skal klare den, men det er klart, der er en smertegrænser for alle. Vi bliver jo nødt til at sælge noget for at have nogle penge at købe ind for," siger Susanne Sjørup.

Hun har set flere specialbutikker, der er bukket under for corona på Nordre Strandvej.

"Det er da lidt trist, for det giver bare noget til hele området, at man som kunde kan gå rundt i flere forretninger herude. Det synes jeg er hyggeligt og godt for os alle," siger hun.

Kan I holde til endnu en nedlukning, hvis der kommer en ny smittebølge?

"Vi vælter ikke sådan lige og hænger godt på, men vi er selvfølgelig dybt afhængige af folks opbakning. Jeg er positivt overrasket over, hvor mange søde kunder, der har henvendt sig. Vi håber selvfølgelig, at folk har lyst til at komme i butikken igen, når der åbnes op. Vi har en masse varer, der skal sælges. Især vores vintervarelager, hvor vi ikke er kommet af med støvler i to måneder, så lageret er godt fyldt op," siger Susanne Sjørup.

Under Lokalavisens besøg kom der en fragtmand forbi med en palle varer.

Telefonen ringer. Det er en fragtmand, der vil vide, hvor han skal stille en palle med nye varer henne.

Det ser ud til, at dette forår ikke bliver lige så forsømt som i 2020.

"Jeg fornemmer, at der er mange, der har lyst til at komme og kigge. Vi har allesammen været lukket inde for længe," siger Susanne Sjørup og begynder at pakke den store palle med sko ud.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.