Kommentar: Hvad pønser et forpjusket Venstre på i Syddjurs?

Artiklens øverste billede

Af Lars Norman Thomsen, Lokalredaktør:

KOMMENTAR Kommunalvalget i november 2017 var på alle måder vellykket for Venstre.

Fremgang i stemmetal og noget, der lignede en præsident-kåring af daværende borgmester Claus Wistoft, som med 3.377 personlige stemmer, hvilket svarer til cirka hver ottende afgivne stemme i kommunen, fik et tungt signal om, at borgerne i Syddjurs havde meget godt at sige om hans fire år i borgmesterstolen.

Samtidig fik Venstre valgt en række nye og uprøvede talenter ind i byrådet med masser af lyst til lokalpolitik.

En Lars Norman Thomsen ting kiksede dog, som forhindrede Wistoft i at fortsætte på borgmesterkontoret. Dansk Folkepartis Per Dalgaard havde i månederne inden valget set sig sur på Wistoft, som han beskyldte for arrogance og manglende lyst til at lytte til DF'erne. Derfor sagde Dansk Folkeparti nej til at indgå valgforbund med Venstre. Det banede vejen for det borgmesterskifte fra Wistoft til Bollesen, som blev en realitet på valgnatten.

Claus Wistoft kastede sig over andre opgaver sideløbende med, at han holdt et halvt øje på byrådsarbejdet, mens de nye i partiet fik lejlighed til at prøve sig frem.

På valgnatten i 2017 sørgede han strategisk for at skaffe sig et blåt flertal i 'det lille byråd', Økonomiudvalget.

Dette rum har han dygtigt formået at manøvrere i uden om borgmester Ole Bollesen, som i afgørende sager har måttet gå til byrådet for at skaffe sig et flertal, når han og gruppeformand Stegger i Økonomiudvalget kom i mindretal.

Efter sommerferien meddelte Claus Wistoft så langt om længe, at han var klar til at være Venstres borgmesterkandidat igen-igen ved det kommende valg. Først til april, hvis corona tillader det, får han sit mandat bekræftet ved et opstillingsmøde af Venstres medlemmer.

Her bliver også Venstres liste til kommunalvalget sat sammen.

Det hele virker uderligt defensivt og uambitiøst af et parti, der hævder, at man vil vil tilbage på magtens tinde i Syddjurs og dirigere spillet.

Partiets hjemmeside og indsats på facebook ligner noget, katten har slæbt med ind. Tilsyneladende har ingen i partiet overskud til at sætte en vigtig dagsorden på de sociale medier? Eller engagere unge, der kan gøre det?

På landsplan ser det lige så forpjusket ud med en formand Ellemann-Jensen, der har svært ved at få fang og fremgang i meningsmålingerne.

Nu er det ikke sådan, at man kan slutte 1:1 fra Christiansborg til Syddjurs, men som det ser ud nu, får Venstre i Syddjurs ikke hjælp ved kommunalvalget fra et moderparti, som bare tonser derudaf.

Venstre vil for alt i verden undgå, at Socialdemokratiet forsætter med at have borgmesterstolen i Syddjurs, og partiet vil også samle blå blok i et fælles valgforbund for at forhindre det, men er det realistisk?

Nye Borgerlige dufter morgenluft i Syddjurs, mens Dansk Folkeparti popper op med det ene symbolpolitiske forslag efter det andet. Kan Venstre få de to partier med i et fælles blåt valgforbund?

Vi trænger snart til at høre et pip fra Venstres maskinrum om strategien, hvis ikke Socialdemokratiet skal smile hele vejen til stemmelokalerne 16. november.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.