Test i Hadsten, Hammel og Hinnerup forlænges i to måneder

De hidtidige teststeder i Hammel, Hadsten og Hinnerup fortsætter frem til 30. april

Artiklens øverste billede
Medical worker wearing personal protective equipment doing corona virus swab on female patient - Covid19 test and health care concept

Corona Teststationerne i Hammel, Hadsten og Hinnerup er forlænget frem til 30. april med samme åbningstider som hidtil, oplyser Favrskov Kommune. I Hadsten og Hammel er der tale om PCR-testen, som foregår i halsen og med tidsbestilling, mens der i Hinnerup er tale om kviktest i næsen. Kviktest er uden tidsbestilling.

PCR-test med tidsbestilling

  • Hammel Idrætscenter, Thorsvej 4. Åbent mandag-søndag klokken 9-16. Børn under 12 år kan også testes.
  • Hadsten Kultur- og Idrætscenter, Hadbjergvej 12. Åbent mandag-søndag klokken 9-16.

Kviktest uden tidsbestilling

  • Rønbæk Idrætscenter, Ådalsvej 96. Hverdage klokken 14-19 og lørdag-søndag klokken 11-16.

Et fintmasket net

Udmeldingen om en forlængelse af teststederne falder fint sammen med, at Region Midtjylland oplyser, at der fra mandag i denne uge maksimalt vil være 20 km til nærmeste coronatest i hele Region Midtjylland, men langt de fleste kan altså indenfor væsentligt kortere afstand vælge enten PCR-test eller hurtigtest.

"Et fintmasket net af testtilbud spiller en afgørende rolle i regeringens beslutning om en gradvis genåbning af dele af landet," skriver Region Midtjylland i en pressemeddelelse.

"Test er en forudsætning for genåbning af butikker, ligesom den baner vej for, at blandt andre folkeskolernes afgangsklasser og eleverne i ungdomsuddannelsernes afgangsklasser atter kan møde ind til undervisning. Derfor sætter vi alle sejl til for at sikre, at hverken afstand eller foretrukken testtype bliver en hindring," siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S).

Der er nu 73 muligheder for at blive coronatestet i Region Midtjylland. Oversigten over samtlige teststeder kan findes på www.corona.rm.dk

Mere behagelig næsetest

I den kommende uge ventes Falck, der for tiden står for hurtigtest i Region Midtjylland, at gå over til en ny, mere behagelig type næsetest. Den nye hurtigtest skal, modsat den gamle, kun få centimeter op i næsen.

"Vi har nok en fornemmelse af, at ubehaget ved mødet med de lange vatpinde har afholdt nogle fra at tage en hurtigtest, og den forhindring håber vi nu bliver ryddet af vejen, siger Anders Kühnau i pressemeddelelsen.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen