Gratis tandpleje til socialt udsatte borgere

De mest social udsatte, for eksempel hjemløse, som ikke kan benytte de almindelige tandplejetilbud, tilbydes nu gratis tandpleje. Gratis tandpleje kan have stor betydning for livskvaliteten hos socialt udsatte

Artiklens øverste billede
Forsøg med gratis tandbehandling til socialt udsatte borgere har vist sig at have en stor effekt for borgernes livskvalitet. Mange har nemlig en følelse af at blive dømt ude på grund af manglende eller dårlige tænder. I finanslovsaften for 2020 blev der derfor afsat midler til at etablere en kommunal socialtandpleje, så socialt udsatte kan få gratis tandpleje. Pressefoto

Sundhed Nu opretter Syddjurs Kommune et tilbud om socialtandpleje til de borgere, som ikke kan benytte de tandplejetilbud, som allerede findes. Det kan være hjemløse og andre særligt udsatte borgere, som ikke kan opholde sig i egen bolig.

Formand for udvalget for sundhed, ældre- og social Jan Fischer udtaler i en pressemeddelelse:

" Jeg er meget glad for, at de særligt socialt udsatte nu får mulighed for at gå gratis til tandlæge. Her har vi at gøre med dem, der har det sværest, og de kan ofte være plaget at store problemer med deres tænder på grund af et hårdt liv. Vi ved, at sundere tænder betyder rigtig meget for både livskvalitet og udseendet, men det spiller også en vigtig rolle i social inklusion. Så jeg hilser den nye socialtandpleje velkommen, det er et vigtigt tilbud, når vi skal hjælpe udsatte borgere på ret køl."

Det skønnes at der er cirka 75 borgere i målgruppen for socialtandpleje. Det vil sige borgere, der benytter herberger og forsorgshjem, og borgere med nedsat fysisk eller psykisk funktionsevner, der benytter væresteder. Desuden medtages borgere i behandling for alkoholbehandling eller stofmisbrug efter sundhedsloven.

Kommunens socialfaglige medarbejdere vil være opsøgende overfor udsatte borgere for at gøre opmærksom på tilbuddet. Der vil også være kontakt til relevante samarbejdspartnere, såsom politi, præster og læger.

gs

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.