Genåbning af butikslivet: Kunderne stod i kø klokken 00.01

Boghandleren i Hadsten fejrede genåbningen med at åbne allerede ved midnat

Artiklens øverste billede
Boghandler Marie-Louise Kannerup åbnede døren for de første kunder et minut over midnat.

Søndag klokken 24 stod der flere kunder udenfor Bogormen i gågaden i Hadsten.

Den lokale boghandler havde nemlig valgt at fejre genåbningen af butikslivet på utraditionel vis ved at åbne butikken allerede mandag klokken 00.01 - altså blot et minut efter den officielle genåbning - og holde åbent hele natten og indtil normal lukketid klokken 17.30.

Boghandler Marie-Louise Kannerup lokkede med klækkelig rabat i butikken og udlodning af gaver i løbet af natten for at trække kunder til.

"Det hele har været så seriøst under nedlukningen, så jeg ville gerne lave noget sjov ud af det på den første genåbningsdag, der samtidig er den første forårsdag," fortæller boghandleren, hvis initiativ blev taget godt imod.

"Der var kø, da jeg åbnede, og pænt meget at lave. Jeg havde ikke forestillet mig at få travlt, men jeg tænker, folk har været i underskud, når man ikke har kunnet shoppe i to måneder. Det var meget positivt at opleve og har været det hele værd. I nat solgte vi mest bøger og spil, og der kommer også nogle for at bytte julegaver," fortæller boghandleren.

Hun glæder sig over, at de fleste har byttet julegaven til noget andet eller valgt at få en tilgodeseddel i stedet for at få pengene tilbage. Der er ved at være lavvande i kassen efter over to måneders nedlukning af butikken, der er selvstændig og ikke som mange andre boghandlere er en del af en større kæde.

"Udgifterne har hobet sig op, og det har virkelig været op ad bakke og psykisk hårdt. Går det her, eller skal jeg hjem og fortælle børnene, at vi skal sælge huset," fortæller Marie-Louise Kannerup.

Max 20 ad gangen

De ansatte har ligesom kunderne enten mundbind eller visir på, og med et butiksareal på godt 200 kvadratmeter må Bogormen have 20 kunder ad gangen i butikken, der har sprit stående ved dørene og kassen.

"Butikken er til at overskue, så hvis der skulle komme over 20 kunder, kan vi lige bede de sidste om at vente udenfor, til andre går," siger boghandleren.

Boghandleren Marie-Louise Kannerup havde travlt med at sælge bøger og spil natten til mandag 1. marts.

"I nat talte jeg det til 17 personer lige efter åbningen," indskyder Marie-Louise Kannerups far Jørgen, som har været med på sidelinjen under datterens genåbnings-gimmick.

"Jeg har hele tiden forsøgt at være positiv under nedlukningen, men som selvstændig har det været megafrustrerende ikke at måtte gøre noget som helst. Det er træls, at ikke alle andre må åbne, og vi savner frisøren, men for os andre er det en festdag," siger Marie-Louise Kannerup.

Flag i gågaden

Genåbningen af butikslivet blev fejret med flag i gågaden i Hadsten, hvor man første gang i år kunne se folk gå rundt med varer, de havde været inde i butikkerne og købe.

Gågaden i Hadsten flagede for at fejre genåbningen af butikslivet.

En af personerne var Mette Vissing fra Herskind, som gik i gågaden med en blender under armen fra Kop & Kande.

"Jeg var egentlig inde for at hente en karklud-holder, jeg havde bestilt på nettet, men så faldt jeg over en blender - den derhjemme synger på sidste vers," fortæller Mette Vissing.

Mette Vissing var ude at shoppe i gågaden i Hadsten.

"Det bliver lidt kedeligt i længden med nedlukning, og jeg er ikke så begejstret for at købe noget uden at have set det, så jeg synes, det er dejligt, at butikkerne igen er åbne."

Læs også

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.