Østjyske kommuner i massiv befolkningsvækst

Kommunerne fra Aarhus til Vejle er dem, der får flest danskere til at fylde flyttebilerne og skifte kommune. Det viser ny rapport fra rådgivningsvirksomheden Exometric og Kuben Management

Artiklens øverste billede
Søtoften og Søbyen ved Lillesø i Skanderborg. Arkivfoto: Wulff

Vækst Et liv i Østjylland er eftertragtet blandt danskerne.

Det viser en ny rapport fra Exometric, som har analyseret danskernes flyttemønstre i perioden 2016 til 2019. I perioden er der markant flere danskere, der flyttet til kommunerne Aarhus, Silkeborg, Skanderborg, Horsens og Vejle, end der rykket væk. Samlet er den såkaldte nettotilflytning for de fem kommuner på 9.904.

"Der er tale om et klokkeklart tilvalg af kommunerne i Østjylland, hvor de fleste kommuner har en positiv tilvækst. Kigger man mod København, er udviklingen derimod negativ. Her er der flere, som er flyttet fra hovedstaden, end der er kommet nye tilflyttere til," fortæller Nikolaj Pfeiffer, der er direktør i Exometric, i en pressemeddelelse.

Smilets by i top

Aarhus Kommune er den kommune i hele landet, hvor man ser den største udvikling. Her ligger nettotilflytningen på hele 4.774 borgere i perioden 2016-2019.

Det er den absolut højeste udvikling i landet efterfulgt af Aalborg, der når op på 2.827. Til sammenligning er udviklingen negativ i Frederiksberg Kommune i København, der har en negativ nettotilflytning på -4.379 i samme periode.

"Langt de fleste af landets kommuner har en udtalt målsætning om at lokke nye borgere til netop deres egn. Vores rapport viser, at Aarhus gør det utrolig godt. Ingen anden kommune er i nærheden af den positive udvikling, de har, så et godt råd til landets kommunalpolitikere og beslutningstagere er at skue mod Aarhus og se på, hvad de gør for at tiltrække og fastholde borgere," siger Nikolaj Pfeiffer og fortsætter:

"Aarhus er Jyllands Metropol. Det tiltrækker folk, for det finder man ikke andre steder i Jylland. Aarhus er en studieby, og man bygger nyt og udvider for at gøre plads til børnefamilier og andre boformer, så der sker en dynamisk rotation i forhold til nye tilflyttere. Der er en stemning af metropol, og det er kommunen god til at fortælle," siger Nikolaj Pfeiffer.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen