Kenny gik 200 kilometer for sin afdøde bror

Kenny Antonsen fra Hasle vandrede i februar 200 kilometer for at samle penge ind til kampen mod muskelsvind, som var skyld i hans brors død

Artiklens øverste billede
Kenny Antonsen er hjemme igen efter at have vandret 200 kilometer for at samle penge ind til Muskelsvindsfonden.

Muskelsvind I starten af februar vandrede Kenny Antonsen 200 kilometer. For at mindes sin storebror Jimmy, som han mistede til muskelsvindsygdommen ALS, satte han gang i en indsamling, som skal hjælpe Muskelsvindfonden.

I fem dage gik han rundt på de østjyske cykelstier, mens der løbende blev doneret penge. Målet på 1.000 kroner blev hurtigt overgået, og der er indtil videre indsamlet 7.050 kroner.

”Jeg har altid gået meget, og jeg plejede at gå mange ture med min bror. At jeg kunne samle penge ind ved at gå, og at jeg samtidig kunne skabe opmærksomhed omkring ALS, betød bare, at der var en lille mening med galskaben,” siger Kenny Antonsen og smiler.

Muskler forsvinder

Kenny og Jimmy Antonsen har altid været tætte. De boede ikke langt fra hinanden, og der var altid tid til at gå en tur og lige snakke tingene igennem.

Det var, indtil Jimmy begyndte at mærke, at noget var, som det ikke skulle være, fortæller Kenny Antonsen.

”Det kom stille og roligt. Hans muskler omkring hans hænder begyndte at forsvinde. Vi troede først, det var en slags arbejdsskade. Det blev værre og værre, og så sagde vi, at han skulle gå til læge,” husker han.

Ifølge Kenny Antonsen var lægen ikke i tvivl. Det var ALS.

Sengebundet

Den efterfølgende tid blev kun værre. Musklerne begyndte at forsvinde lidt efter lidt, og kun otte måneder efter at Jimmy Antonsen fandt ud af, at han havde ALS, flyttede han og Kenny hjem til deres mor.

”Der var masser af plads hos vores mor, og jeg flyttede med ham, så jeg kunne tage mig af ham. I starten gik det roligt, og han kunne stadigvæk lave lidt med sine hænder. Men så begyndte det at gå hurtigt,” siger Kenny Antonsen.

Jimmys ALS gjorde, at han fik sværere ved at trække vejret, og han måtte få sig en BiPAP-maskine, der skulle hjælpe ham med at trække vejret.

”Masken skulle af og på, og det var mig, der skulle gøre det. Når han skulle have noget at spise, tog jeg masken af ham, og han skulle have noget mad i løbet af et halvt minut, inden han måtte have masken på igen,” fortæller han.

Stadig omkring

I august 2015 gik Jimmy Antonsen bort. Blot 41 år gammel måtte han give fortabt mod ALS.

Det var Kenny Antonsen, der fjernede masken, da hans storebror ikke kunne klare mere. Masken, der holdt hans storebror Jimmy i live.

Det er over fem år siden, at Jimmy Antonsen døde, men for Kenny er han stadig omkring.

”Jeg tænker på ham. Nogle dage kan være hårde, men jeg tænker på ham. Jeg vil ikke ønske min værste fjende at gå igennem, hvad vi har været igennem. Det er også derfor, at jeg samler penge ind. Jeg håber, jeg kan hjælpe andre med at komme igennem den her frygtelige sygdom,” siger Kenny Antonsen.

Indsamlingen foregår på hjemmesiden dk.betternow.org, og den løber frem til 14. marts.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.