Favrskov satser på styret befolkningstilvækst

Efter en årrække med fremgang gik Favrskov i minus i 2020, men borgmesteren forventer en jævn vækst fremover.

Artiklens øverste billede
Arkivfoto: Joachim Ladefoged/Ritzau Scanpix

Vækst Han har prøvet en alt for stejl kurve.

"Omkring 2007 havde vi en stor vækst, hvor vi byggede vuggestuer og børnehaver, som vi senere måtte lukke, fordi der ikke var børn til det. Det kan være en dyr tilpasning, hvis du hele tiden skal lave stop-and-go."

Det siger Nils Borring (S), borgmester i Favrskov Kommune, med forklaringen:

"Vi tilstræber at have en styret vækst, for vi kan se, at de steder, hvor man har en stor vækst, som for eksempel i Silkeborg og Skanderborg, der får man udfordringer med daginstitutionspladser og skoler."

Befolkningsudviklingen for 2020 siger minus 16 indbyggere i Favrskov Kommune, og det skyldes, at mange gamle faldt fra, og nogle unge flyttede væk.

"Sidste år havde vi for første gang over 400 døde, men vi er også en kommune med en aldrende befolkning, hvor andelen af indbyggere over 60 år er stigende," siger Nils Borring.

Derudover noterer borgmesteren mange flytninger i tredje kvartal, som kan være unge, der på grund af corona har droppet deres sabbatår og i stedet er begyndt på en uddannelse. Til gengæld fik kommunen en pæn tilflytning i november og december, og det kan være nye indbyggere i nybyggerområder i Lading, Hadsten og Hammel.

"På trods af corona blev 2020 for mange kommuner et år med masser af boligsalg, og vi kan også se, at der er gang i grundsalget igen," siger Nils Borring.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen