Færch & Co. tager over efter Aalsrode Tømrerfirma

Fire måneder efter, at ledelsen i Aalsrode Tømrerfirma indgav en egenbegæring om konkurs 28. oktober 2020 ved Skifteretten i Randers, kommer der atter gang i flere af DjursBo byggerierne i Syddjurs

Artiklens øverste billede
Byggerierne i Ryomgård (billedet), Kolind, Ebeltoft og Rønde er en del af et boligprogram, som for et par år siden blev rullet ud over Syddjurs Kommune i samarbejde med DjursBO. Byggeriet på Hovedgaden i Rønde skal nu gentænkes på ny, mens arbejdet med de øvrige plus byggeriet på Tingvej i Hornslet kan færdiggøres

SYDDJURS Det har været en lang og træls vinter for direktør Dennis Larsen, Boligforeningen DjursBo, men fire måneder efter det hæderkronede Aalsrode Tømrerfirmas konkurs, kan han lugte foråret og fornemme optimismen.

"Jeg er naturligvis glad for, at der er lavet en redningsplan, som sikrer, at vores byggerier i Ryomgård, Ebeltoft, Kolind og Hornslet kommer i gang igen efter fire måneders stilstand," siger Dennis Larsen.

Det bliver entreprenørfirmaet Færch & Co, der har over 100 årige rødder i Aalborg, som har fået opgaven med at færdiggøre byggerierne.

Færch & Co. har cirka 130 ansatte, heraf godt 100 faguddannede håndværkere, med base i henholdsvis Aalborg og Aarhus. Firmaes primære aktionsradius omfatter hele Jylland.

DjursBo direktør Dennis Larsen (th.) sammen med Klaus Allermann fra Aalsrode Tømrerfirma forud for rejsegildet i Ryomgård Midtpunkt i efteråret 2020. Efter fire måneders stilstand bliver det Aalborg entreprenørfirmaet Færch & co, der tager over efter Aalsrode Tømrerfirma. Foto: Lars Norman Thomsen

"De går allerede i gang i Ryomgård Midtpunkt og på Tingvej i Hornslet på mandag," kunne en tilfreds Dennis Larsen fortælle til Adresseavisen i fredags.

"Byggeriet på Carl Th. Dreyersvej i Ebeltoft er planlagt til at kickstarte fredag, mens byggeriet i Kolind venter en måned. Vores projekt på Hovedgaden i Rønde kommer til gengæld til at trække noget længere ud, fordi vi her skal finde en anden løsning og have kigget på økonomien."

Dennis Larsen forventer, at byggeriet i Hornslet står klart om seks måneder. De øvrige steder tager det to måneder længere, som det ser ud lige nu.

"Inden for en fire ugers tid regner jeg med, at der ligger en færdiggørelsesplan for samtlige fire byggerier," siger DjursBos direktør.

En større omgang

Det er ikke a walk in the park at komme videre med et byggeri, når en hovedentreprenør går konkurs. Det er faktisk yderst kompliceret, ifølge Dennis Larsen.

"Der er virkelig blevet arbejdet intenst på en redningsplan for byggerierne med forhandlinger med mulige entreprenører og sammen med Syddjurs Kommune snakke procedure for godkendelse og flere lignende forhold," forklarer Dennis Larsen.

Juridisk har Aalsrode Tømrerfirma A/S - før konkursen blev en realitet - optrådt som delegeret bygherre på vegne af DjursBO, mens Kuben Management er tilknyttet som bygherrerådgiver. Det er sidstnævnte, der her i foråret har stået for at gennemføre en indledende markedsdialog med potentielle entreprenører og efterfølgende arrangere en indikativ budrunde for at finde de mest interessante og seriøse entreprenører som kunne tage over.

"Det er Kuben Management, der har afsluttet forhandlingerne og sikret, at der nu kommer fremdrift i byggerierne," siger Dennis Larsen.

Meget overrasket

DjursBos direktør havde ikke fået bare et gram af indikationer på, at Aalsrode Tømrerfirma var nødt til at trække stikket.

"Jeg blev lige så overrasket som alle andre. Den havde jeg ikke set komme," siger Dennis Larsen.

Aalsrode Tømrerfirma og DjursBo har gennem årene gennemført mange større boligprojekter.

"Vores samarbejde med Aalsrode Tømrerfirma har altid været meget tilfredsstillende. De har kunnet levere på kvalitet og til konkurrencedygtige priser, og vi har kunnet snakke fælles om tingene på professionel vis," siger Dennis Larsen, der ikke har været i kontakt med familien Allermann siden konkursen i oktober.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.