Campingplads ved Gudenåen til salg

Hvis man går og drømmer om at få sin egen campingplads, så er chancen her nu

Artiklens øverste billede

erhverv Det er ikke tit, at man kan købe en campingplads i Favrskov Kommune - ja, eller næsten Favrskov i hvert fald. Her i kommunen har vi Bamsebo Camping ved Ulstrup, og den er ikke til salg. Men nogle få meter fra kommunegrænsen inde i Randers Kommune ligger Langå Camping, og den kan man købe, hvis man er interesseret.

Birthe og Ervin Rokkjær har ejet pladsen siden 2002, men de har på grund af alder besluttet sig for at lade nye kræfter komme til.

Campister med en drøm

Ervin Rokkjær tænker, at pladsen også denne gang bliver købt af campingentusiaster. Det var de selv, da de blev spurgt af den tidligere ejer, om de ville købe, og det sker da også i 75 procent af salg af campingpladser, fortæller han. Da han og Birthe købte pladsen, havde de i otte år drevet Langå Taxa, og om sommeren boede de på Langå Camping og kørte ud derfra.

"Køberne er tit campister, der drømmer om at have deres egen campingplads. Og det er da også et fantastisk job., hvor man selv har det hyggeligt og bare skal sørge for, at gæsterne også er glade."

Birthe og Ervin Rokkjær passer selv butikken, udlejning og vedligeholdelse. Et rengøringsfirma står for eftersyn af hytter, og rengøring af alle faciliteter. Butikken har åbent hele året, og de har selv bolig i forlængelse af butikken.

Langå Camping er ikke stor sammenholdt med mange andre campingpladser, og mange af gæsterne vender tilbage år efter år. Der er 93 pladser, 12 hytter og en teltplads ved åen.

"Der er en del faste gæster både sommer og vinter, så vi kender mange af dem. Om vinteren har vi en del vintercampister, der kører ud om foråret. Så hører vi, hvad de har oplevet, når de vender tilbage til oktober."

Gudenåen er trækplaster

Der er en stor legeplads på campingpladsen og alle de faciliteter, der skal være. Men det største trækplaster er fiskeri. Campingpladsen ligger ned til Gudenåen, og har man lejet sig ind er det gratis at fiske fra pladsens egen cirka 300 meter åbred. Her blev der i øvrigt engang fanget en laks på 21 kilo.

Hvis man gerne vil afsøge andre fiskepladser, kan man købe fiskekort på en strækning fra Tange Værket til Fladbro Kro.

Ifølge Ervin Rokkjær kommer der gæster fra både Tyskland, Holland og Norge for at fiske.

Godt opland

Ervin Rokkjær anslår, at pladsen har mellem 25.000 og 30.000 overnatninger årligt. Sidste år, hvor corona holdt danskerne hjemme i Danmark, var der endnu flere.

Ud over fiskeri er der et fint opland at besøge, idet pladsen ligger i passende køreafstand til Randers, Silkeborg, Djursland og Aarhus.

"Vi ligger rigtig godt midt i det hele. En tur med toget, eventuelt sammen med børnene, er der også mulighed for både mod Aarhus, Randers og Viborg."

Pladsen har været til salg i cirka halvandet år, og indtil nu har 8-10 mulige købere været ude og kigge. Ifølge Ervin Rokkjær har lånemuligheder hidtil gjort et salg vanskeligt.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.