Det du gør, gør en forskel

Artiklens øverste billede
Karen Togsverd Hansen.

præsteklumme Aminit går ikke i skole. På den måde deler hun skæbne med 1000-vis af børn, som ikke kan komme i skole i øjeblikket, fordi vi er midt i en pandemi. Men Aminit er kun 7 år, og er de yngste klasser ikke vendt tilbage til fysisk skolegang for længst?

Sagen er, at Aminit bor i Kenya, og at hun slet ikke går i skole. I stedet skal hun hver dag hjælpe sin far med at fiske, så de kan forsørge familien. Det er hårdt arbejde for en 7-årig, men hendes storebror blev dræbt i en af de kampe, som opstod, fordi klimaforandringerne har gjort det svært at skaffe mad. Aminits familie spiser kun én gang om dagen – og kun hvis der er fisk i nettet.

Måske er du som læser allerede stået af nu. Du orker ikke at forholde dig til problemer, som føles uoverstigelige og udspiller sig langt væk. Vi fristes alle sammen til at bladre videre og tænke: Dét er ikke vores bord.

Men det du gør, gør en forskel.

Og det positive er nu, at vi med ret små midler faktisk kan gøre en ret stor forskel for andre. For 50 kroner. kan en familie i Kenya for eksempel få en køkkenhave. Det, der er småt for os, kan få stor betydning for andre. Og der er brug for køkkenhaver og nye afgrøder, som kan overleve i det nye klima. Der er brug for vandpumper og sikring af huse og veje, så de kan modstå vandmasser og jordskred. Der er brug for diger og dæmninger og langsigtede løsninger, så mennesker kan overleve med de klimaforandringer, som nu en gang er en realitet.

Igen i år har corona forhindret, at vi kan samle ind til Folkekirkens Nødhjælp ved at gå fra dør til dør og ringe på og bede om kontanter. Til gengæld har det aldrig været lettere at støtte ad elektronisk vej. Hvis du har et dankort eller MobilePay på din telefon, så kan du være med. Du kan sidde hjemme i stuen og gøre en stor forskel for nogle af verdens fattigste, som lider allermest under klimaforandringer.

Støt Folkekirkens Nødhjælps indsamling. Find flere oplysninger på dit sogns hjemmeside eller her i avisen. Det du gør, gør en (stor) forskel!

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.