Familieskolen deler glædesposer ud til eleverne

Familieskolen, der er et tilbud til familier med børn, der ikke trives, har under coronanedlukningen kørt rundt til familierne med glædesposer

Artiklens øverste billede
Eleverne er spændte og glæder sig til at få den ugentlige glædespose fra Familieskolen.

Undervisning Familieskolen i Ørum, der er et tilbud til familier i med børn fra 0.-6. klasse fra alle skoler i Norddjurs, som af forskellige årsager ikke trives, har som alle andre holdt lukket siden før jul på grund af corona.

Når Familieskolen ikke er lukket, mødes ni familier af gangen to skoledage om ugen, hvor forældrene støtter deres børn i at tackle forskellige vanskeligheder.

"Vi tror på, at det er forældrene, der er de vigtigste i deres børns liv og derfor bedst kan hjælpe barnet og hele familien ved at ændre på uhensigtsmæssige mønstre," fortæller Helle Rosenløv, og hun fortsætter:

"Lige nu holder vi online Familieskole, hvor alle børn og en af forældrene er med på skærmen. I den forbindelse er vi begyndt at køre rundt med glædesposer til familierne en gang om ugen. Indholdet i de enkelte glædesposer er det, der er udgangspunktet for næste uges online møde. En pose indeholder tre dele:

En madopskrift + tilhørende ingredienser.

En opgave/leg for hele familien.

Et eller to samtaleark."

"Det har været en stor succes at arbejde med de her glædesposer, når vi nu ikke kan mødes fysisk," siger Helle Rosenløv, der glæder sig over, hvordan børnene har modtaget initiativet.

"Vores oplevelse er glade børn, der ser frem til at modtage næste pose. Der er stor spænding omkring, hvad der er i den. Alle tager opgaverne til sig, og mange sender billeder af familien i gang med de forskellige aktiviteter."

En glædespose fra Familieskolen kan se således ud. Den består af en madopskrift + tilhørende ingredienser, en opgave/leg for hele familien og et eller to samtaleark.

"Forældrene er super gode til at gennemføre opgaverne og fortæller meget ærligt, hvad de oplever. Det er et rigtig godt udgangspunkt for en samtale, når vi mødes alle sammen online."

"Når vi, børn og voksne sammen, har gennemgået arbejdet med glædesposerne, får børnene lov til at holde fri. De er med ca halvdelen af tiden. Dernæst er der plads til voksensnak, hvor forældrene får mulighed for at dele erfaringer, drøfte forskellige relevante temaer, få luft for frustrationer, fortælle om alt det der virker i deres dagligdag og helst også får grinet lidt sammen," tilføjer Helle Rosenløw fra Familieskolen.

gs

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.