Ebba Grethe Møgelvang pillede soloforslag af dagsordenen på anbefaling fra Claus Wistoft

Dansk Folkepartis enlige medlem af Syddjurs Byråd afviser dog, at hun nu falder til patten og ikke længere vil benytte sig af sin initiativret som byrådsmedlem

Artiklens øverste billede
Claus Wistoft (V) anbefalede Ebba Grethe Møgelvang at pille sit forslag af byrådets dagsorden. Foto: Anne Steen, Impact

SYDDJURS Et forslag fra Dansk Folkepartis Ebba Grethe Møgelvang om, at der i 2021 ekstraordinært bevilges 100.000 kroner til aktiviteter, når forholdene tillader det, for beboerne i kommunens plejeboliger, blev pillet af byrådets dagsorden forud for sidste uges møde.

Ebba Grethe Møgelvang valgte selv at trække forslaget ved det digitale byrådsmødes start.

Før byrådsmødet havde hun talt med Venstres gruppeformand Claus Wistoft om et andet tema, og her kom de to også ind på hendes måde at bruge sin initiativret på som byrådsmedlem ved at stille forslag direkte til byrådsdagsordenerne uden om de politiske fagudvalg.

"Jeg sagde til Ebba Grethe Møgelvang, at Venstre ikke kunne støtte forslaget og heller ikke vil støtte lignende forslag fremover, når de har en økonomisk konsekvens. Den slags må og skal foregå under vores budgetforhandlinger," siger Claus Wistoft.

"Beslutningen om at pille forslaget af dagsordenen anbefalede jeg, men var det selvfølgelig udelukkende Ebba Grethe Møgelvangs egen beslutning," understreger Wis-toft, som komplimenterer Dansk Folkepartis formand og byrådsmedlem for hendes dygtighed til at profilere sit parti og store engagement i byrådsarbejdet.

Stopper ikke

Ebba Grethe Møgelvang, med en fortid for mange år siden i netop Venstre, erkender åbent, at hun tilhører den blå side i politik. Hun vedgår, at det var Claus Wistofts argumenter som fik hende til at bede om at få forslaget taget af dagsordenen.

Men det betyder ingenlunde, at hun nu stopper med at benytte sig af initiativretten.

"Overhovedet ikke. Jeg forstår i øvrigt ikke, hvorfor der ikke er flere i byrådet, der benytter initiativretten," siger hun undrende.

"Jeg gør det, fordi jeg mener noget med det eller som i det aktuelle tilfælde får et godt forslag fra en borger. Sådan har jeg tænkt mig at fortsætte med at lave politik i fremtiden," lover Ebba Grethe Møgelvang.

Penge i kassen

Der er afsat penge i det kommunale budget til aktiviteter for beboerne i kommunens plejehjemsboliger, oplyste borgmester Ole Bollesen (S) på byrådsmødet, hvor han også anbefalede - sammen med Enhedslistens Jesper Yde Knudsen - DF'eren til at bide sig fast i forhandlingsbordet næste gang, der forhandles budget, og der fremsætte sit forslag på ny.

"Der er afsat 57.000 kroner i budgettet til aktiviteter til de ældre beboere på vores plejehjem og tillige 67.000 kroner til en musikterapeut," forklarede borgmesteren.

Han håber, at der også vil falde lidt af fra de statslige corona-puljer, som det var tilfældet i 2020. For nuværende er det dog ikke afgjort, om staten også afsætter penge i 2021. I 2020 var puljerne på henholdsvis 900.000 kroner og 300.000 kroner.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.