Cykelsti mellem Kolind og Rostved et stort ønske

Træer, solceller, cykelsti, lejeboliger og letbanen var på tapetet til sidste uges socialdemokratiske virtuelle forgruppemøde med 14 Kolind borgere

Artiklens øverste billede

KOLIND 14 Kolind borgere koblede sig i sidste uge på Socialdemokratiets virtuelle forgruppemøde, der netop var målrettet borgere i den mangeårige handelsby og i Midtdjurs-tiden, rådhusby.

På forgruppemøderne, som Socialdemokratiet har indført i denne byrådsperiode og på skift i kommunens bysamfund, er ordet frit, og spørgelysten fra de 14 Kolind virtuelle borgere var stor, fortæller Socialdemokratiets gruppeformand og borgmesterkandidat Michael Stegger Jensen.

En række temaer fyldte på det timelange møde:

  • Træfældning ved Bygmarken - bliver der genplantet? Det er politisk besluttet, men ikke udført. Syddjurs Kommune har skrevet til borgerne på Bygmarken, og der bliver snart plantet nye træer, kan Lokalavisen oplyse.
  • Solcelleprojektet i udkanten af byen blev drøftet. "Her blev det nævnt fra flere borgere, at man samtidig har en mulighed for at sikre drikkevandet ved, at solceller placeres oven på et indvindingsområde," fortæller Michael Stegger Jensen.
  • Også ønsket om en cykelsti mellem Kolind og Rostved blev der spurgt ind til. Det vil færdiggøre cykelstien til Rønde, og sikre stisystemer mellem de større byer i kommunen, som også Kolind & Oplands Distriktsråd påpegede, da borgmester Ole Bollesen var på morgentur i Kolind i 2020.
  • Yderligere var der en bekymring for trafikken ved Engvej, der fører ned til Halmvarmeværket, som er hjemsted for streetaktiviteter for unge mennesker i Syddjurs. "Borgerne ser gerne en genåbning af vejen langs banen," siger Michael Stegger Jensen.
  • Byfornyelsen, der går en hel del år tilbage efterhånden, blev fremhævet. "Der var generel tilfredshed med udbyttet, men kommunen blev anbefalet at have øget opmærksomhed på ledelinjer, der kan hjælpe syn- og gangbesværede med at færdes på det lukkede stykke af Bredgade," fortæller S-gruppeformanden.
  • Flere lejeboliger var også et ønske, og at Midtbyprojektet på Bredgade forhåbentlig snart skal lokalplanlægges.
  • Letbanen blev naturligvis slutteligt bragt på bane af et par bekymrede miner. "Bekymringen gik på, hvornår der kan køres halvtimesdrift. Et spørgsmål, der har været stillet siden 2013, som det blev nævnt," siger Michael Stegger Jensen, der også noterede, at en mulig udvidelse af letbanen fra Kolind til Aarhus Airport også blev drøftet.

"Mødet blev afviklet i en god og positiv tone og sluttede med ros for vores tiltag.

I den socialdemokratiske gruppe var vi glade for den store spørgelyst og siger tak til de borgere, der deltog i mødet," siger en tilfreds gruppeformand, der lover, at forgruppemøderne er kommet for at blive.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.