Virksomheder får langt hurtigere byggetilladelse

Sagsbehandlingstiderne for byggesager for at udvide industri- og lagerbygninger og for etagebyggeri til virksomheder er faldet markant i Skanderborg Kommune

Artiklens øverste billede
Virksomheder, der ønsker at bygge nyt eller udvide får nu en langt hurtigere sagsbehandling. I Skanderborg Kommune er gennemsnittet 25 dage for tilladelser til erhvervsbyggeri i etager. Det er mere end 50 dage hurtigere end gennemsnittet på landsplan. Foto: Skanderborg Kommune

Byggetilladelse Der er godt nyt til virksomheder, som ønsker at bygge nyt eller udvide eksisterende bygninger i Skanderborg Kommune.

KL har netop offentliggjort den årlige statistik over om kommunernes sagsbehandlingstider inden for byggesager. Det er generelt positiv læsning for Skanderborg Kommune. Statistikken viser, at indsatsen for at fremme erhvervssager har givet en væsentlig forbedring af sagsbehandlingstiderne fra 2019 til 2020. Den gennemsnitlige sagsbehandlingstid er nu væsentligt under servicemålet. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Skanderborg Kommune.

De vigtigste tal ser således ud:

• For byggetilladelser til industri- og lagerbygninger er det nationale servicemål 50 dage. På landsplan bliver sagerne i gennemsnit afgjort på 64 dage. I Skanderborg Kommune er den gennemsnitlige sagsbehandlingstid på 30 dage. Her bliver 85 pct. af sagerne færdigbehandlet indenfor fristen.

• For etagebyggeri til erhvervsvirksomheder er det nationale servicemål ligeledes på 50 dage. Her er landsgennemsnittet på sagsbehandlingstiden 77 dage. I Skanderborg Kommune er gennemsnittet 25 dage, dvs. mere end 50 dage hurtigere end på landsplan. 87 pct. af sagerne færdigbehandles inden for fristen.

De erhvervssager, hvor servicemålet ikke er overholdt er typisk komplekse sager, der kræver sagsbehandling i flere afdelinger.

For byggeri af enfamilieshuse ligger Skanderborg Kommune omtrent på landsgennemsnittet. Her er servicemålet på landsplan 40 dage. Landsgennemsnittet blandt kommunerne er på 45 dage. I Skanderborg Kommune går der gennemsnitligt 42 dage, før en byggesag til et almindeligt énfamilies hus er færdigbehandlet.

gs

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.