Aarhusianernes madaffald bliver til energi og gødning

Fra 2023 skal aarhusianerne sortere deres affald endnu mere

Artiklens øverste billede
Aarhusianerne skal i fremtiden sortere endnu mere affald end nu.

affald Når kalenderen viser 2023, skal aarhusianerne sortere deres madaffald, så det kan udnyttes til brændstof i lastbiler og gødning på markerne. Det er et af elementerne i udkastet til Aarhus Kommunes nye affaldsplan, som handler om at udnytte affaldet endnu bedre og længere til gavn for miljø, klima og fremtidige generationer, oplyser Teknik og Miljø i en pressemeddelelse.

En af de affaldstyper, de skal sortere, er madaffald. Folketinget har sat rammerne, og i forslaget til Aarhus Kommunes Affaldsplan 2021-2026 er sorteringen et af elementerne. Der er mange gode argumenter for at sortere madaffald. En analyse fra 2018 af aarhusianernes husholdningsaffald viser, at madaffaldet udgør hele 40 procent af husholdningsaffaldet målt på vægt. Samtidig er teknologien blevet så god, at næsten alt af det indsamlede madaffald kan bruges.

"Når vi sorterer, så genanvender vi mere til gavn for miljøet, og vi udnytter vores ressourcer bedre. Derfor giver det rigtig god mening, at vi bruger flere kræfter på at sortere, når teknologien giver os så gode muligheder for at bruge stort set alt det indsamlede madaffald til produkter, der gavner miljøet," siger Bünyamin Simsek (V), rådmand, Teknik og Miljø i pressemeddelelsen.

cko

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen