Endnu en måned med kraftigt fald i bilsalget i Midtjylland

I Region Midtjylland er der indregistreret 38,8 procent færre personbiler end i februar i fjor

Artiklens øverste billede
Mads Rørvig, adm. direktør for De Danske Bilimportører, mener, at der med genåbningen af landets bilforhandlere er udsigt til, at de midtjyske bilforhandlere kan begynde at indhente vinterens tabte salg. Foto: PR

bilsalg Februar måned endte også med at stå i coronaens tegn. Det smittede af på tilgangen af nye personbiler i Danmark, som var hele 33,9 procent lavere end samme måned sidste år. I Region Midtjylland blev der indregistreret 1.785 nye biler. Det er markant færre end sidste år, hvor der i gennemsnit blev indregistreret 3.260 nye biler om måneden.

Årsagen til det lave bilsalg skal findes i den skrappe nedlukning af detailhandlen de seneste måneder, der blandt andet har betydet, at potentielle bilkøbere ikke har kunnet komme på besøg hos forhandlerne.

Alternativerne såsom "hjemme-fremvisninger" og prøveture fra hjemmeadressen har desværre ikke kunnet generere den normale kundeaktivitet.

Derfor er den netop iværksatte genåbning af detailhandlen rigtig gode nyheder for den hårdt prøvede bilbranche, som foruden corona-nedlukning, også i efteråret kæmpede med lave salgstal grundet langstrakte afgiftsforhandlinger. Mads Rørvig, administrerende direktør for De Danske Bilimportører udtaler:

"Med genåbningen af landets bilforhandlere er der udsigt til, at de midtjyske bilforhandlere kan begynde at indhente vinterens tabte salg. Genåbningen sidste sommer viste, at kunderne vender hurtigt tilbage, når butikkerne får lov til at slå dørene op. Denne gang er det med lidt flere restriktioner og forholdsregler end i sommer, men vi håber og tror på, at det samme, overordnede mønster vil gøre sig gældende igen."

De opladelige biler fortsat på ret køl

Trods den generelle salgsnedgang i regionen holder de opladelige biler kursen. Ligesom i februar sidste år var omkring 3 procent af alle nyregistreringer elbiler i den forgangne måned. Yderligere 16,8 procent var plug-in hybrider, hvilket er 13,5 procentpoint flere end samme måned sidste år. Samlet endte den opladelig salgsandel på 20,0 procent i Region Midtjylland i den forgangne måned.

"De grønne biler holder momentum trods svære betingelser. Det er imponerende. De opladelige biler benytter ny teknologi, som stadig er nyt land for mange bilister. Alligevel er en stor andel af bilkøberne i februar hoppet med på den grønne vogn, selvom de ikke har kunnet komme på besøg hos forhandlerne og se, føle og mærke fremtidens biler. Det vidner om stor tillid til de grønne biler hos midtjyderne," siger Mads Rørvig.

sas

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.