Her kommer de til at stå

Regionen og kommunen vil styrke indsatsen for at teste borgeren for corona

Artiklens øverste billede
Testen hos de mobile testenheder er den slags, der skal i næsen. Modelfoto:

Mandag den 8. marts blev rullede en mobil testenhed til Hørning for at stå der mellem klokken 14 og 19. Og det vil den gøre fremadrettet hver mandag i en længere periode for at styrke testindsatsen i oplandet.

Det oplyser Aarhus Kommune og Region Midtjylland i en pressemeddelelse.

Den mobile testenhed vil ugen igennem køre til forskellige oplandsbyer og køre efter en fast køreplan, så borgerne ved, hvornår de kan komme til.

"Testindsatsen er helt central for at vi kan opdage og bekæmpe smitten. Ved at gøre det så let som muligt for borgerne at blive testet, baner vi i sidste ende vej for yderligere genåbning af landet. Derfor har vi sikret, at langt de fleste borgere har ganske kort afstand til et teststed, mens ingen har mere end 20 kilometer - uanset hvor de bor i regionen. Det tilbud opfordrer jeg meget til, at man tager i mod," siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S).

De byer, der får fast besøg er Hørning, Tranbjerg, Trige, Solbjerg, Skødstrup, Beder og Harlev.

Enheden, der drives af Falck, udfører hurtigtest, hvor en vatpind føres cirka to centimeter ind i hvert næsebor, og man får svar på testen indenfor få minutter.

Der er ingen tidsbestilling. Man kan bare møde op, og det skulle være muligt at teste 500 personer hver dag.

Hurtigtest tilbydes til personer over 12 år. Børn under 15 år skal dog være i følge med en voksen.

"Der har været meget stor velvilje fra mange aktører for at hjælpe med indsatsen. Flere steder kommer testen til at finde sted i den lokale sognegård, og andre steder i lokale samlingssteder, der er velkendte og bruges flittigt af lokale borgere. Jeg er meget glad for, at man uden tøven har åbnet dørene for indsatsen. Det vidner om samfundssind og aktivt medborgerskab," siger borgmester Jacob Bundsgaard (S).

ddp

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen