Profilerede partihoppere ender i top 10

Det Konservative Folkeparti har hele 24 kandidater klar til kommunalvalget i november

Artiklens øverste billede
Spidskandidat og politisk leder, Steen Stavnsbo, har store profiler med sig til det kommende valg. Pressefoto

Der er nok af navne at sætte krydset ved, når konservative vælgere stiller sig i boksen 16. november.

Hele 24 kandidater har Det Konservative Folkeparti fundet frem til at skaffe stemmer. Det skete på et opstillingsmøde mandag, hvor spidskandidaten og partilederen Steen Stavnsbo dog allerede var valgt tilbage i august. Og som om det ikke var nok, så har lokalbestyrelsen fået lov til at supplere listen med yderligere kandidater, skulle man finde det nødvendigt.

"Det er en stor glæde at kunne opstille både et stort og stærkt kandidathold som dette. Jeg glæder mig meget til sammen med kandidaterne og medlemmerne at sikre et godt valg for Det Konservative Folkeparti til november," siger lokalformand Michael Salling.

Der mange ukendte navne, men også en hel del kendte, på den konservative kandidatliste - heriblandt tre partihoppere, der har haft deres gang i byrådet.

Det første byrådsmedlem, der meldte sig ud af Venstre og ind hos de konservative, præsten Peter Sporleder, har fået placering nummer tre efter Stavnsbo og byrådsmedlem Mette Skautrup.

Derudover har man også byrådets nestor og tidligere ærke-socialdemokrat, Ango Winther, samt tidligere V-medlem Theresa Blegvad. De har fået opstilling som henholdsvis nummer seks og nummer otte.

De har dog ikke haft lang tid til at høste anerkendelse hos deres nye bagland, ligesom en placering højt på listen nok kunne have medført hævede øjenbryn hos de 'gamle' konservative.

Lokalformanden siger det diplomatisk:

"Det er jo relativt for nyligt, det er sket, at vi har fået dem med, og der har jo været arbejdet med dette kandidatudvalg igennem meget lang tid. Så det er også et spørgsmål om, på hvilket stadie kommer ind i tingene. Det er dog min opfattelse, at de trods alt står relativt højt oppe," siger lokalformanden til Lokalavisen Aarhus.

Helt katastrofalt er det dog heller ikke for partihopperne, idet Det Konservative Folkeparti har sideordnet opstilling, hvilket betyder, at det er det personlige stemmetal, der afgør, hvem der vælges ind.

Ved seneste kommunalvalg i 2017 fik Det Konservative Folkeparti blot et enkelt mandat, men mange spår dem til mere denne gang i lyset af, hvor godt det står til i de landsdækkende meningsmålinger.

ddp

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen