Byrådsmøde: DF foreslår ekstraordinært 100.000 covid-kroner til ældre i kommunens plejeboliger

Dansk Folkepartis enlige byrådsmedlem, Ebba Grethe Møgelvang, fortsætter rækken af forslag til byrådets dagsorden, som ikke har været forbi et politisk udvalg først

Artiklens øverste billede
Dansk Folkepartis enlige byrådsmedlem, Ebba Grethe Møgelvang, fortsætter ufortrødent med at bruge sin initiativret som byrådsmedlem. Foto: Syddjurs Kommune

LOKALPOLITIK Byrådsmedlemmer har en såkaldt initiativret, som betyder, at ethvert medlem af byrådet kan indbringe spørgsmål om kommunens anliggender for byrådet.

Borgmesteren kan ikke afvise at optage et forslag eller en sag på dagsordenen.

Dansk Folkepartis Ebba Grethe Møgelvang er blevet så forelsket i initiativretten, at hun har benyttet den flittigt i lang tid.

Det er naturligvis oplagt at profilere sig på enkeltsager med kort tid til det kommende kommunalvalg. Symbolpolitik vil onde tunger kalde det.

100.000 kr. til de ældre

Til kommende onsdags møde foreslår Ebba Grethe Møgelvang således, at der afsættes ekstraordinært 100.000 kr. til aktiviteter, når forholdene tillader det, for beboerne i kommunens plejeboliger.

I dag er der ikke noget, der hedder at bo på plejehjem som sådan. Alle kommunens plejeboliger er almene lejligheder, som lejes på samme vilkår som enhver anden lejlighed

Ebba Grethe Møgelvang henviser til, at de ældre mennesker har mange afsavn grundet Covid-19.

Anvendelsen af midlerne skal besluttes af beboerne selv, men kunne være udflugter og lignende aktiviteter og meget gerne i form af besøg hos eksempelvis Ny Malt eller andre kulturinstitutioner i kommunen, lyder anbefalingen fra Dansk Folkepartis enlige byrådsmedlem.

Pengene mener, Ebba Grethe Møgelvang skal findes gennem de besparelser som administrationen og Byråd har ved den mindre rejseaktivitet, der også er en følge af Covid-19 situationen.

305 plejeboliger

Syddjurs Kommune råder over 305 plejeboliger. 12 boliger i Søhusparken i Ebeltoft blev med genåbning af Budget 2020 midlertidigt lukket i 2020 og 2021, grundet en længere periode med tomgang (boliger, der ikke var lejet ud), oplyser Sundhed og omsorgschef Ingelise Juhl, Syddjurs Kommune.

Lige nu er der altså 293 plejeboliger

"Vi har aktuelt venteliste til plejeboligerne , hvorfor boliger, der bliver ledige ved naturlig afgang hurtigt bliver lejet ud," fortæller Ingelise Juhl.

På listefødder

Reelt er der tale om et endnu et forslag fra Ebba Gethe Møgelvang, som sikkert hovedparten af byrådet vil henvise til budgetforhandlingerne eller måske til behandling i Udvalget for Plan, Udvikling og Kultur med en klar melding om, at pengene skal findes inden for udvalgets budget.

Det første er mere sandsynligt end det sidste.

Mindst sandsynligt er det, at en byrådspolitiker vil bede Ebba Grethe Møgelvang fremover at kvalificere sine forslag yderligere i forhold til de økonomiske konsekvenser for ikke at spilde byrådets tid.

Når det er mindst sandsynligt, er forklaringen naturligvis, at der er kommunalvalg 16. november, og forud for dette bevæger de fleste byrødder sig frem på listefødder, fordi Dansk Folkeparti kan blive en afgørende spiller, når magten skal fordeles efter valget.

FAKTA

INITIATIVRETTEN

  • Byrådsmedlemmer har en såkaldt initiativret, som betyder, at ethvert medlem af byrådet kan indbringe spørgsmål om kommunens anliggender for byrådet
  • Borgmesteren kan ikke afvise at optage et forslag eller en sag på dagsordenen
  • Initiativretten giver alene ret til at få optaget en sag på dagsordenen for byrådsmødet
  • Der er ikke et krav om, at sagen undergives en egentlig behandling og afstemning
  • Der kan således også ske henvisning til behandling i et udvalg eller udsættelse til et senere byrådsmøde

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.