Jobnyt: Ny journalist er på plads på GrenaaBladet og Folkebladet

46-årige Kian Johansen er ny mand på redaktionen. Lokaljournalisten har før været skrivende reporter på Djursland

Artiklens øverste billede
Kian Johansen er han ansat som souschef og digital journalist på de fire lokalviser på Djursland.

Nyansat For 15 år siden kunne du se Kian Johansen skrive for den lokale sommeravis på Djursland og siden optræde kortvarigt på flere redaktioner på Djursland i flere vikariater på Aarhus Stiftstidende.

Nu er han vendt tilbage som souschef, digital journalist og lokaljournalist på de fire lokale ugeaviser, som Jyllands-Postens Lokalaviser driver på Djursland, nemlig Adresseavisen, Ebeltoft Folketidende, Folkebladet og GrenaaBladet.

Du kommer til at møde ham både i den digitale verden og kan iagttage ham følge med på de sociale platforme.

Foreløbig vil du primært møde hans byline i Ebeltoft Folketidende og Adresseavisen. Flere gange om ugen vil du finde ham på kontoret i Ebeltoft.

Lokaljournalisten med bopæl i Randers, har været lokalredaktør på søsteravisen i Favrskov i over 10 år og var i sin tid med til at starte den daværende Lokalavisen Skanderborg op.

Skrev bog om Fregatten

Og så nåede han at skrive en bog om Fregatten Jylland i sin tid på Sommeravisen. Bogen er inden for de seneste år afløst af en endnu flottere og mere læseværdig bog for alle aldre. 'Fregatten Jylland Verdens længste træskib' var dengang den første letforståelige og flot illustrerede bog om Ebeltofts største turistattraktion.

Bogen blev skrevet og trykt på under tre måneder i 2006.

"Det var sjovt og hårdt at skrive den bog, og jeg lærte en masse maritime udtryk, som jeg ikke anede eksisterede, griner Kian Johansen ved tanken.

"Jeg er ofte blevet kaldt troværdig, har været god til at høre alle parter og er blevet rost for at levere sobre artikler om livet der leves lokalt, så det har jeg tænkt mig at fortsætte med på aviserne her på Djursland. Og så har jeg en forkærlighed for de gode, små nære historier der gør dig stolt som beboer i dit eget lokalområde," lyder det.

Om bryg og journalistik

Hobbyen er at nørde i øl og journalisten er også begyndt selv at brygge sin helt egen øl i køkkenet, hvilket resten af familien ikke altid værdsætter med samme entusiasme - på grund af duften. Familien består af tvillingedrenge på 15 og en søn på 12, samt konen Pia, der er pædagogisk leder.

Lige nu er det sjette bryg der er i gærtanken. En American India Pale Ale.

"At brygge øl er faktisk ligesom at være en god journalist. Du bliver bedre og bedre til det, for hvert bryg du laver. Alle kan lave et hæderligt bryg ved at være fortrolig med alle processerne og teorien, men det er først i det øjeblik du selv får hænderne i brygget, at det bliver levende og sjovt. Selv en lille temperaturændring undervejs i gryden, kan give en anderledes smag i det bryg, som du ellers troede du havde helt styr på. Jeg håber, at du kan lide smagen af min journalistik her på Djursland," lyder det lettere filosofisk fra Kian Johansen.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.