Privat kosmetologskole: "Forlæng uddannelsen med to måneder eller få et corona-notat i dit bevis"

Beauty and Style, der tilbyder kosmetolog- og frisøruddannelser, giver de studerende valget mellem en forlængelse eller et notat i deres bevis

Artiklens øverste billede
På grund af den manglende praktik, får kosmetologeleverne hos Beauty and Style lov til at forlænge deres uddannelse med op til to måneder, fortæller drifts- og salgsleder Betinna Christensen.

Uddannelse Studerende på den private kosmetologuddannelse hos Beauty and Style får et tilbud om at forlænge deres uddannelse med to måneder.

Det fortæller drifts- og salgsleder Betinna Christensen. Hun forklarer, at de studerende får tilbuddet, fordi den praktiske del af deres uddannelse ikke har været mulig at udføre på grund af de nuværende coronarestriktioner.

"Vi går ind og ser, hvor mange timer, der har manglet i den periode, vi har været lukket. Så vil vi tilbyde dem, at de kan tage de manglende timer i forlængelse, eller at de kan komme ind nogle ekstra dage, når vi åbner igen," siger hun.

Op til eleverne

Om de studerende hos Beauty and Style vil forlænge deres uddannelse eller ej, vil være op til dem selv. De vil dog have mulighed for at vende deres tanker med deres skoleleder.

"Når vi åbner igen, skal hver studerende kaldes ind til en samtale med deres skoleleder, så der kan lægges en plan for dem. Så kan vi selvfølgelig vejlede dem til at tage de valg, der gavner dem mest," forklarer Betinna Christensen.

Hun fortæller dog, at der kan være nogle studerende, der af forskellige grunde ikke vil have mulighed for at forlænge deres uddannelse.

"Der kan selvfølgelig være nogle, der allerede har fundet et job, hvor de skal starte på et bestemt tidspunkt. Så har de måske ikke mulighed for at tage de ekstra timer," siger hun.

Notat i bevis

Ønsker de studerende ikke at tage imod tilbuddet, vil de få et notat i deres uddannelsesbevis, der siger, at deres skolegang har været påvirket af coronavirussen, ved at de ikke har haft mulighed for at få den praktiske læring, de normalt skal have på skolen.

"Der vil stå, at de har haft færre praktiske timer, end det uddannelsen er normeret til. Det gør vi, så vi kan stå til ansvar for den kommende arbejdsgiver," forklarer Betinna Christensen.

Notatet skal altså hjælpe den studerende med at få en mere flydende overgang til arbejdslivet, hvor den kommende arbejdsgiver skal være klar over, at der kan være nogle praktiske ting, som den studerende ikke har haft mulighed for at lære.

Foran på teori

Beauty and Style har seks forskellige afdelinger, hvoraf afdelingen i Aarhus har omkring 75 studerende. Ifølge Betinna Christensen vil de fleste af disse studerende vælge at forlænge deres uddannelse.

"Langt de fleste af de studerende vælger at forlænge uddannelsen, så de ikke kommer til at gå glip af noget," siger hun.

Eleverne får lige nu onlineundervisning, og det fortsætter de med, indtil andet er tilladt. Betinna Christensen forklarer, at eleverne lige nu gennemgår alt det teoretiske, og at eleverne tilsvarende vil have fokus på det praktiske, når det igen bliver muligt.

"Vi prøver at gøre det så fleksibelt, som vi kan, så vi kan få alle igennem så godt som muligt," siger drifts- og salgslederen.

Læs også

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.