AARHUS-SKALAEN: Vi trænger til at købe en skjorte og et par nye bukser

Her er de seneste aarhusianske op- og nedture

Artiklens øverste billede
Morten Nystrup, ansvarshavende chefredaktør for Jyllands-Postens Lokalaviser.

OPTUR

Gang i gaderne

I den forgangne uge tog Aarhus sig ud fra en af sine bedre sider. Mandag var dannebrog hejst på Paustians facade, solen skinnede, og byen summede igen af det liv, der har været savnet i så lang tid. Efter måneder i dvale måtte dele af butikslivet igen byde kunderne velkomne, og det var der heldigvis mange, der benyttede sig af. Vi mangler caféerne, restauranterne, de liberale erhverv og kulturlivet, før vi for alvor igen har Aarhus i omdrejninger. Men vi har fået en flig af alt det, vi og byen har manglet. Fredag sagde borgmester Jacob Bundsgaard (S) på Store Torv, at det var på tide at købe en skjorte og et par nye bukser. Her har han ret; også det trænger vi til.

Træ(t)

Mirakuløst blev hverken mennesker eller pølsevognen ramt, da det kæmpe piletræ på Frederiksbjerg Torv lørdag formiddag måtte give op efter 100 år. Træet knækkede ved roden, og lagde sig med et brag. Naturen kræver trods alt stadig en vis medbestemmelse, også i Aarhus, og nu er der pludselig åbnet mulighed for at gøre noget ved den lidt oversete plads.

NEDTUR

Jernhånd

På den i forvejen ikke så kønne facade på Arions Hus i et kryds på Grenåvej, opfordrer Dansk Folkeparti til, at man passer på hinanden under epidemien. Det lader til, at man lokalt i DF ikke tager samme hensyn til partikammerater. En debat om et nødvendigt generationsskifte i partiet lader til at prelle af på byrådsmedlem og partiformand Knud. N. Mathiesen. Spørgsmålet har allerede ført til fyringen af en partisekretær, og i et exit-interview med avisen peger rådmand Jette Skive på den 27-årige Jakob Søgaard Clausen som ny spidskandidat.

Med partiets aktuelle form på landsplan, kan man med en vis ret tvivle på, om det til valget i november er i stand til at genvinde to mandater i byrådet. Spørgsmålet er, om det så ikke er betimeligt at stille med sit stærkeste kort til kommunalvalget. I DF’s tilfælde er det knægten.

Selvmål

AGF’s kortvarige sportschef Hans Jørgen Haysen slæbte åbenbart rundt på andet end fodboldstøvler i sin sportstaske. En alvorlig sag fra Haysens fortid i Sønderjyske er dukket op kort efter skiftet til Fredensvang, og AGF valgte i sidste uge det eneste rigtige; at afbryde samarbejdet, inden det for alvor kom i gang. Skidt sag, men AGF holdt hovedet koldt og skelede ikke til det bøvl og besvær, der nu venter klubben i jagten på en ny sportschef. Den slags hænger åbenbart ikke på træerne.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen