Army Painter fra Skanderborg modtager DIs Initiativpris 2020

Troldspejlets vært overraskede Skanderborg-virksomhed med pris

Artiklens øverste billede
Studievært gennem mange år på DR’s Troldspejlet Jakob Stegelmann overrakte DI’s Initiativpris 2020 til adm. direktør Bo Mørck Penstoft, The Army Painter ApS. Foto: Aleksander Hørup Gislason

erhverv Adm. direktør Bo Mørck Penstoft fra virksomheden Army Painter i Skanderborg, som fremstiller maling til brætspils- og krigsspilsfigurer, fik sig en gedigen overraskelse midt i en travl arbejdsdag, da Troldspejlets mangeårige tv-vært Jakob Stegelmann pludselig stod uden for døren.

Han medbragte endnu en overraskelse, nemlig Dansk Industris Initiativpris 2020.

The Army Painter ApS udvikler, producerer og sælger præcisionsmaling og tilbehør til bemaling af miniaturefigurer, som bruges i blandt andet Star Wars og Dungeons and Dragons spil. De er godkendt som leverandør af de rette farvesammensætninger til flere seriøse spil, herunder Disneys.

Derfor var det helt naturligt for DI at bede Jakob Stegelmann at overrække prisen – som vært på Danmarks eneste tv-program gennem mange år som beskæftiger sig med alt indenfor tegneserier, gaming og adventure-universet.

'Handlekraftig indsats'

Stifteren Bo Penstoft er på det danske gaming-landshold, og virksomheden udspringer af entusiasme for gaming-figurer. Med afsæt i en stærk interesse i gaming har han skabt en succesfuld forretning. Alene i indeværende år er der ansat yderligere 38 personer, så de nu er 65. De har eget udviklingslaboratorium, produktion og e-handels salgsapparat. De eksporterer 97 procent, og USA er det største marked. De anfører selv, at de er i top tre af danske virksomheder, som leverer gennem Amazon.europa.

Men faktisk er det ikke alene succesen indenfor gaming, der udløser prisen. Det særlige, prisværdige initiativ er nemlig en utrolig handlekraftig indsats på et helt andet område: coronasmitten.

Coronakrisen ramte afsætningen til USA hårdt. For at opretholde beskæftigelsen i virksomheden blev en del af produktionen omlagt til håndsprit til konkurrencedygtige priser. En del blev doneret til lokale plejehjem i Skanderborg og som ”add-on” til deres gaming-leverancer. Effekten heraf ramte de sociale medier, især i USA, og har været stærkt medvirkende til en kraftig fremgang på det amerikanske marked.

Produktionen af værnemidler er nu blev udskilt som et særskilt brand, Nordic Shield, som er ved at blive solgt fra, så The Army Painter ApS kan koncentrere sig om sin niche på gaming-markedet.

mj

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen