Ny fodgængerstrategi slår igennem i Latinerkvarteret som det første sted

Nørregade og Mejlgade får to nye fodgængerfelter

Artiklens øverste billede
Foto:

Aarhus Kommune har fået en ny fodgængerstrategi, og det første område, der kommer til at bemærke det, er yderkanten af Latinerkvarteret - nærmere betegnet Nørregade og Mejlgade.

To nye fodgængerfelter skal gøre det nemmere for fodgængerne at passere biltunge Nørregade og cykeltunge Mejlgade, oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

"Der er mange trafikanter i området, og det er vores intention, at der skal være plads til alle trafikanter, uanset om man kommer frem i bil, på cykel eller til fods. Fodgængerne bliver let klemt, men med fodgængerfelter gør vi det ekstra synligt, at der færdes fodgængere. Det er vigtigt, at vi tænker fodgængere ind, når vi indretter byen," siger Bünyamin Simsek (V), rådmand for Teknik og Miljø.

I Nørregade udbygges hellen ved Paradisgade samtidig med, at der bliver etableret et fodgængerfelt. Det skal hjælpe de mange fodgængere, der allerede i dag forsøger at komme over, når de skal videre ned til Latinerkvarteret eller fra midtbyen og op mod universitetet.

Ved Mejlgade/Rosensgade etableres en hævet flade med et fodgængerfelt. Det skal dels sænke cyklisternes fart, dels gøre det nemmere for fodgængere at krydse vejen.

Arbejdet vil på begge lokationer ske fra 8.-12. marts, og på grund af den store mængde trafik udføres en del af anlægsarbejdet som natarbejde. Det vil være asfaltarbejde, hvor det mest støjende arbejde vil finde sted frem til klokken 23, oplyser kommunen.

Natarbejdet i Nørregade er fra d. 8.-11. marts, hvor det ene spor i Nørregade være spærret, og trafikken skal følge den midlertidige lysregulering. På Mejlgade vil natarbejdet finde sted 11.-12. marts.

Gaden vil være spærret for bilister, mens cyklister stadig kan passere. Etableringen af de to fodgængerfelter er også en markering af byens første Fodgængerstrategi.

Der vil senere blive etableret flere fodgængerfelter blandt andet også i oplandsbyerne. De konkrete steder er endnu ikke udpegede.

ddp

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen