Folkekirkens Nødhjælp: Gør en forskel ude, selv om du bliver hjemme

Folkekirkens Nødhjælps traditionsrige sogneindsamling er for andet år i træk ramt af Corona. Men det skal ikke gå ud over verdens fattigste, mener indsamlingsleder i Skanderborg, Sonja Dygaard, der opfordrer til at støtte digitalt

Artiklens øverste billede
For bare 100 kroner kan Folkekirkens Nødhjælp give en fattig familie i Nepal fem ællinger, som gøder rismarkerne og giver proteinrig mad. Foto: PR

14. marts kommer der ingen og banker på din dør. Det har ellers været fast tradition siden slutningen af 90'erne, hvor Folkekirkens Nødhjælp har afholdt deres årlige sogneindsamling.

Men på grund af Corona-pandemien må indsamlingsbøsserne i år blive i skabet - og i stedet opfordres danskerne til at støtte verdens fattigste digitalt. For Corona-pandemien har det seneste år givet mange nye og store udfordringer. Både herhjemme men ikke mindst i verdens fattigste lande, hvor nedlukninger har sendt endnu flere mennesker ud i sult og ekstrem fattigdom. Samtidig er konsekvenserne af klimaforandringerne stadig en realitet, som mennesker i Etiopien, Kenya og Nepal må forholde sig til hver dag.

"Det er selvfølgelig meget ærgerligt, at vi ikke kan mødes fysisk til indsamlingen. Men vi skal nok få til det til at fungere, så vi stadig kan hjælpe verdens fattigste. For bare 100 kroner kan vi for eksempel give en fattig familie i Nepal fem ællinger, som gøder rismarkerne og giver proteinrig mad, siger indsamlingsleder i Skanderborg Sogn, Sonja Dygaard.

Hjælp verdens fattigste

En af de opgaver, som Sonja og andre indsamlingsledere i landet nu står overfor, er at få de lokale indsamlere til at oprette egne digitale indsamlinger på blivindsamler.dk, der for eksempel kan deles på sociale medier med opfordringer til ens netværk om at støtte.

Man kan også støtte økonomisk og melde sig på holdet for Skanderborg Sogns digitale indsamling, som kan findes på: indsamling.noedhjaelp.dk. Det er nemt at gøre, og indsamlingen er allerede oprettet.

Det er naturligvis også muligt at støtte Folkekirkens Nødhjælp med et valgfrit beløb på MobilePay på nummer 114400. Tilføj gerne 9166 i din mobilepay-kommentar, så tæller den med i den lokale indsamling i Skanderborg. Eller benyt dig af at scanne QR-koden og indbetale ad den vej.

Målet for den lokale indsamling i Skanderborg er ifølge Sonja Dygaard at indsamle 20.000 kr., så der er brug for masser af hjælp til både økonomiske bidrag og til at melde sig på holdet og dele budskabet.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.