Ny licitation lige efter påske

Hvis alt går vel, kan den nye brandstation Bækkelundsvej 2 ved foden af Røndebakken være klar til brug omkring juletid 2021

Artiklens øverste billede
Optimismen var stor ved første spadestik 1. september 2021. To måneder senere gik byggeriet i stå, men slut april ser det ud til, at der kommer gang i opførelsen af den nye brandstation igen. Arkivfoto: Lars Norman Thomsen

RØNDE Hvem der skal være ny hovedentreprenør på den nye brandstation i Rønde afgøres ved en licitation efter påske, tirsdag 6. april klokken 14.

Det fortæller afdelingsleder hos Team Ejendomme i Syddjurs Kommune, Steen Daugaard Andersen, til Adresseavisen.

"Udbudsmaterialet skulle være klar i slutningen af denne uge med licitation lige efter påske – altså tirsdag 6. april klokken 14. Så får de (potentielle entreprenører, red.) tre hele uger plus påsken til at regne tilbuddet," siger Steen Daugaard Andersen.

"Herefter skal der selvfølgelig kontraheres (laves kontrakt, red.) m.v., men man vil kunne opstarte opgaven relativt hurtigt herefter. Der forventes en restbyggetid på godt tredive uger og dermed en forventet ibrugtagning omkring juletid 2021," tilføjer han.

Der bliver tale om en såkaldt begrænset licitation med tre deltagende entreprenører, ifølge Steen Daugaard Andersen.

Syddjurs Kommune er bygherre på den nye brandstation, mens den løbende drift bliver en fælles udgift for de fire samarbejdende kommuner Syddjurs, Norddjurs, Favrskov og Randers i Beredskab og Sikkerhed.

Konkurs forsinker

1. september 2020 blev der ellers taget første spadestik til brandstationen på Bækkelundsvej. Byggeriet var udset til at skulle være jomfruopgaven for det nye selskab Halbyg A/S med tidligere direktør i Danske Halbyggeri, Henrik Madsen, ved roret.

Læs mere: Rønde: Første spadestik til ny brandstation

Entreprenørfirmaet var etableret sammen med AAT Gruppen, der blandt andet står bag Aalsrode Tømrerfirma, som havde vundet licitationen og var totalentreprenør på byggeriet.

Det tegnede til, at det nye byggeri på sammenlagt 742 kvadratmeter til en pris i omegnen af 10 mio. kroner ville stå klar til indflytning før sommerferien 2021.

Da Aalsrode Tømrerfirma onsdag 28. oktober 2020 valgte at trække stikket og indgive konkursbegæring til skifteretten i Randers, rev det Dansk Halbyg med i faldet, og dermed stoppede byggeriet af brandstationen. Det har ligget stille siden.

Læs mere: Første spadestik til ny brandstation

Klar til kickstart

Tiden siden da er blevet brugt til bl.a. at værdiansætte det allerede udførte arbejde på grunden og få et overblik over, hvad Syddjurs Kommune kan forvente, at det koster at få færdiggjort byggeriet.

Såvel eksterne som Syddjurs Kommunes egne jurister har taget sig af de juridiske aspekter af sagen for at sikre, at kommunen får det mest gunstige udfald af situationen, har Steen Daugaard Andersen tidligere forklaret til Adresseavisen.

Nu ser det så ud til omsider at lysne for projektet, så Rønde kan indvie sin nye brandstation inden årsskiftet.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen