"Rendte rundt derhjemme som en løve i et bur"

Birgitte Meller, daglig leder af Sportigan Rønde og Kolind, er tilbage på pinden efter ti alt for lange ugers Covid-19 fravær

Artiklens øverste billede
Birgitte Meller er tilbage i Sportigan butikkerne i Rønde og Kolind. Selv om det sorte mundbind skjuler det, kan vi godt afsløre, at hun smiler stort over at være tilbage efter ti ugers ufrivillige Covid-19 pause. Foto: Lars Norman Thomsen

RØNDE Hun hilser på iklædt det obligatoriske sorte mundbind, som også hendes personale er det. Birgitte Meller, 36, chef i de lokale sportsforretninger i Rønde og Kolind, har været helt afskåret fra at sætte sine ben i butikkerne i samfulde ti uger, fordi hun er ansat chef og ikke ejerleder, som mange af hendes kolleger i handelslivet i Rønde.

"Det har været en hård tid, en meget hård tid, at gå derhjemme og ikke har kunnet foretage sig noget. Man render rundt som en løve i et bur og følger spændt med, om der da ikke snart kommer en melding om, at vi må genåbne i detailhandlen," siger Birgitte Meller.

"Desværre har jeg været forhindret i at være fysisk tilstede i butikken, som mange af min kolleger i Røndes handelsliv trods alt har haft mulighed for. De har klaret det flot og taget mange sjove initiativer på de sociale medier, så de trods alt har kunnet holde lidt gang i deres butikker."

Fodboldstøvler og løbesko

Birgitte Meller, bestyrer siden 1. juni 2017 for sportsbutikkerne i Rønde og Kolind, har været fint tilfreds med den første uges salg.

"Vi har fået fyldt op i butikkerne med masser af forårstilbud, og vi mærker på salget, at det er blevet rigtigt forår og plads til udendørs aktiviteter som bl.a. fodbold. Nye fodboldstøvler, løbesko og træningstøj er meget efterspurgt."

I butikken i Rønde er det heller ikke varer, der mangler på hylderne. Der er et efterslæb, der skal gøres kål på.

"Jeg har valgt ikke, at "sige 50 procent på det hele" som flere af mine kolleger. I stedet har vi startet udsalget på traditionel vis," noterer Birgitte Meller, som også mærker, at de lokale fodboldklubber er kommet ud af deres hi.

Det afspejler sig i efterspørgslen efter nye spillesæt og træningsdragter plus tøjpakker til trænerne.

"Det er skønt at være tilbage i butikkerne efter alt for mange ugers fravær. Vi fornemmer på vores kunder, at de fortsat respekterer at skulle gå med mundbind og spritte af, når de kommer i butikkerne."

Kaløtorvet perfekt

Birgitte Meller flyttede indenfor i nye omgivelser i det tidligere Bies Hunderi på Kaløtorvet i november 2017 efter et halvt år i lokaler på rutebilstationen i Rønde.

Ændringen medførte, at butikken i Rønde, der havde heddet Sport 1 til da, blev til en Sportigan ligesom den i Kolind. Navneskiftet blev muligt, fordi den tidligere Sportigan butik på Hovedgaden i Rønde, der hvor Rønde Stof holder til, lukkede.

Placeringen på Kaløtorvet var en ønskedrøm for hende, og hun har ikke haft grund til at fortryde flytningen.

Begge butikker ejes af direktør Erik Nymann, Kolind. I Kolind ejer Nymann også bygningerne, mens han på Kalø-torvet bor til leje.

Birgitte Meller kom til de to Sportigan butikker efter en rundtur i discountsupermarkedskæden Kiwi, hvor hun sluttede som butikschef i Kiwi i Lystrup og var blevet bygget op til en lederstilling i sit næsten tiårige virke i Kiwi via jobs i Kiwi butikker i Egå, Hornslet og Løgten. Kiwi drejede nøglen på landsplan i 2017 og efter få måneders ledighed fik Birgitte Meller så tilbuddet om at blive bestyrer i Sportigan Kolind og Rønde.

"Jeg landede på den rigtige hylde og er på alle måder glad for mit job, selvom konkurrencen fra netbutikkerne er hård, så tager vi kampen op ved at levere god service og udbyde de varer hurtigt, som kunderne efterspørger."

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.