Gør en forskel ude, selv om du bliver hjemme
Folkekirkens Nødhjælps traditionsrige sogneindsamling er for andet år i træk ramt af Corona
14. marts kommer der ingen og banker på din dør. Det har ellers været fast tradition siden slutningen af 90'erne, hvor Folkekirkens Nødhjælp har afholdt deres årlige sogneindsamling.
Men på grund af Corona-pandemien må indsamlingsbøsserne i år blive i skabet - og i stedet opfordres danskerne til at støtte verdens fattigste digitalt.
For Corona-pandemien har det seneste år givet mange nye og store udfordringer. Både herhjemme men ikke mindst i verdens fattigste lande, hvor nedlukninger har sendt endnu flere mennesker ud i sult og ekstrem fattigdom.
Samtidig er konsekvenserne af klimaforandringerne stadig en realitet, som mennesker i Etiopien, Kenya og Nepal må forholde sig til hver dag.
Hjælp verdens fattigste
En af de opgaver, indsamlingsledere landet over nu står overfor, er at få de lokale indsamlere til at oprette egne digitale indsamlinger på blivindsamler.dk, der for eksempel kan deles på sociale medier med opfordringer til ens netværk om at støtte.
Man kan også støtte økonomisk og melde sig på holdet for Skanderborg Sogns digitale indsamling, som kan findes på: indsamling.noedhjaelp.dk. Det er nemt at gøre, og indsamlingen er allerede oprettet.
Det er naturligvis også muligt at støtte Folkekirkens Nødhjælp med et valgfrit beløb på MobilePay på nummer 114400.
Digital indsamling
Også sidste år spændte corona-pandemien ben for sogneindsamlingen.
"I 2020 blev indsamling digital to dage før indsamlerne skulle gå gaden, og derfor har vi ikke et resultat for hvert sogn for 2020. Mange sogne i Danmark oprettede en egenindsamling (en digital indsamling på nettet, red.), men resultatet for dem er ikke registreret i vores database," oplyser Monica í Holusteini, projektmedarbejder hos Folkekirkens Nødhjælp.
Tilbage i 2019 indsamlede sognene i Favrskov 88.212 kroner til Folkekirkens Nødhjælp i forbindelse med sogneindsamlingen. Resultatet for landsindsamlingen det år endte på 9 millioner kroner, mens resultatet for den digitale indsamling i 2020 blev 5 millioner kroner på landsplan.