Røde Kors’ genbrugsbutikker i Aarhus er genåbnet med et brag

1. marts åbnede Røde Kors’ genbrugsbutikkerne i Aarhus igen. I løbet af den første uge har flere end 2.100 kunder været forbi butikkerne, og omsætningen er steget med 40 procent

Artiklens øverste billede
Kunderne har fået stillet deres genbrugssult i Røde Kors-butikkerne i Aarhus i den første genåbningsuge.

Genåbning Vinteren har været lang for de frivillige i Røde Kors’ genbrugsbutikker i Aarhus. Men nu er det forår.

1. marts fik de igen lov til at slå dørene op til butikkerne og byde kunderne indenfor. I løbet af den første uge af genåbningen besøgte 2.100 kunder butikkerne rundt omkring i Aarhus - og det er ikke kun kunderne, der har været glade for genåbningen:

"Stort set alle vores frivillige har glædet sig til at komme tilbage i butikkerne, dels fordi de jo er frivillige for at hjælpe i en butik, men det er også en del af deres eget sociale netværk. Frem for alt kan vi få kunder i butikken og tjene penge til vores sociale aktiviteter i Aarhus. Så det er rigtig godt det her," fortæller Mogens Grøn, formand for butiksudvalget i Røde Kors Aarhus, i en pressemeddelelse.

Røde Kors Aarhus' genbrugsbutikker er blandt de butikker under 5.000 kvadratmeter, der ikke ligger i et storcenter. Derfor er de omfattet af den første genåbning siden vinterens nedlukning.

Blæst bagover

De mange kunder, der har lagt deres vej forbi Røde Kors’ genbrugsbutikkerne, har i den grad fået stillet deres genbrugssult. For butikken i Egå betyder det, at omsætningen den første uge steg med 69 procent i forhold til en normal, gennemsnitlig uge:

"På åbningsdagen blev vi nærmest blæst bagover, og det har vi stort set mærket hele den første uge. Den første dag i butikken stod folk simpelthen i kø udenfor for at komme ind, og det gjorde de også de følgende dage. Så det er gået ret forrygende, og det har bare suset derudad," fortæller Mogens Petersen, butiksleder i Røde Kors genbrugsbutikken Egå.

Butikkerne i Aarhus bliver drevet af frivillige kræfter, og derfor går pengene fra butikkerne primært til at drive vores 40 lokale, sociale aktiviteter i Aarhus. Det støtter blandt andet arbejdet med udsatte borgere. De resterende penge går til Røde Kors’ arbejde for udsatte og katastroferamte mennesker i resten af verden.

Røde Kors har 10.000 frivillige engageret i 240 genbrugsbutikker over hele landet. I Aarhus er der seks butikker med mere end 220 frivillige, der hjælper med at drive butikkerne.

Genåbningen af butikkerne sker i overensstemmelse med myndighedernes retningslinjer og med fokus på at skabe tryghed for kunderne og de frivillige.

ksa

Læs også

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.