AGF taber i pokaldrama: Knebent videre til semifinale

AGF sled sig videre i pokalturneringen trods et 2-1-nederlag i Farum mod B93. AGF skal møde Randers FC i semifinalerne

Artiklens øverste billede
Jubel og lettelse blandt AGF-spillerne.

AGF's hede drømme om at kunne spille pokalfinale på hjemmebane var tæt på at ende i et koldt mareridt torsdag aften i Farum.

Her spillede Superliga-topholdet kvartfinale mod B93 fra landets tredjebedste række. I den første kvartfinale på Ceres Park vandt AGF 3-1, som skulle forsvares.

Serbiske Milan Jevtovic havde kampens første chance efter blot to minutters spil, men han brændte på det skammeligste foran et mål uden en B93-keeper, som var kommet på en mindre skovtur.

I stedet scorede hjemmeholdet kort efter ved Jeppe Erenbjerg. Fra kanten af straffesparksfeltet kunne han bringe hjemmeholdet foran og gav en tro på, at B93 kunne levere en pokalsensation.

2. divisionsholdet jagtede det ene mål, der kunne sende dem i semifinalen og var tæt på flere gange mod det rødblusede udehold, som i den grad manglede tempo og fightervilje.

I pausen skiftede David Nielsen hele tre mand ud. Topscorer Mortensen, Hausner og Højer kom ind, uden AGF af den grund dominerede på kunstgræsbanen.

Kevin Diks udlignede sent i kampen.

Elleve minutter før tid lykkedes det dog hollandske Kevin Diks at udnytte en friløber, som han køligt sparkede ind. Herefter blev B93's vindervilje slukket, og AGF kunne slappe lidt mere af. Måske lidt for meget, for i overtiden kom B93 foran 2-1 ved Benjamin Lund og bragte spænding ind i slutfasen.

Men AGF red stormen af, og dermed lever drømmen om at gentage bedriften fra 1992 videre: At vinde pokalfinalen på hjemmebane.

Men før det gælder det semifinalerne, hvor modstanderen hedder Randers FC.

Semifinalerne spilles 8. og 15. april. AGF har hjemmebane i første opgør.

Næste gang AGF skal i kamp er på mandag mod netop Randers FC.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen