Tag kirken med hjem i en påske-pose

Artiklens øverste billede
Hanne Ortvad-Larsen og Jendre Nørby Fyhn er klar til at uddele krea-påske-poser til børnefamilier. Pressefoto

kirke Det er svært at samles mange i denne corona-tid. Også i kirken. Men håbet og samtalerne om de store fortællinger er vigtige – også for børn. Derfor tilbyder kirkerne i Skanderborg Sogn krea-påske-poser til børnefamilierne.

Gennem de sidste år har kirkerne i Skanderborg en gang om måneden afholdt 'Børnetime' med børnegudstjeneste, hygge og spisning for børnefamilier, men i corona-tiden har det ikke været muligt. Sognepræst Jendre Nørby Fyhn og Kirke- og kulturmedarbejder Hanne Ortvad-Larsen vil dog fortsat gerne vise børn og børnefamilier i sognet, at de er her og at kirken har noget at byde ind med.

"Derfor har vi udviklet nogle kreative kirke-kit, som børnefamilier eller bedsteforældre kan bestille og afhente gratis i kirken. De indeholder nogle forskellige ting, som man kan lave sammen og som kan skabe anledning til samtaler og oplevelser om både stort og småt. Og som forældre kan det måske være svært at skabe det rum med børnene og sætte kirken ind i en sammenhæng, så det vil vi gerne byde ind med på en konkret måde," siger Jendre Nørby Fyhn, ifølge en pressemeddelelse.

Op til jul tilbød kirken for eksempel indhold til at lave krympeplast-engle, som kom op at hænge på juletræer ved kirkerne, i januar var der indhold til en Noahs Æggebak’ og i februar en fastelavnspose, som blev delt ud til 50 børn. Her op til påske kan man så bestille og hente en påske-pose med blandt andet karsefrø, pixi-bøger, et insektglas, sange og fortællinger, en opskrift og andet godt til hyggelige kreative stunder og gode samtaler med ens barn eller barnebarn.

"I posen er der også en guldtusch, som vi håber, at børnene vil bruge til at dekorere fine sten, som de kan lægge ved flagstængerne på kirkegårdene, så alle kan glædes, når de går forbi," siger Hanne Ortvad-Larsen.

Det er hos hende, at posen skal bestilles senest 24. marts på mail: hao@km.dk eller telefonnummeret 3031 5075. Posen kan herefter afhentes i Kirkecenter Kirkebakken 25. marts kl. 15-17 eller i Kirkecenter Højvangen 26. marts kl. 15-17.

mj

Læs også

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.