Her er der tid til en kop kaffe og hygge

Casa Care er navnet på en ny virksomhed, der tilbyder hjemmehjælp og rengøring

Artiklens øverste billede
Henrik Faaborg har etableret Casa Care ApS, der har fokus på nærhed og nærvær. Det bliver hans medarbejder Karina Laursen fra Hammel, der kommer til at tage ud til borgerne.

rengøring Nærhed, nærvær og tid til den enkelte. Det er nogle af nøgleordene bag det nye firma Casa Care ApS, der tilbyder rengøring, hjemmehjælp og sociale besøg.

Det er psykoterapeut og tidligere indehaver af rengøringsfirmaet Serviceteamet, Henrik Faaborg, der står bag den nye virksomhed, der lige nu holder til på privatadressen i Aarhus V.

"Man hører ofte, at der er problemer med den kommunale service, fordi medarbejderne har en masse regler og tidsplaner, de skal overholde. Jeg oplever, at de ældre, der køber en service hos os, ofte mangler den sociale kontakt og nogle mere fleksible løsninger i forhold til hjemmehjælpen. Hvis en ældre borger for eksempel har brug for, at vi lige sætter en kasse med julepynt væk, så gør vi det naturligvis," siger Henrik Faaborg, der tilbyder servicen i hele Aarhus Kommune samt Favrskov Kommune.

For alle

Alle, der har behov for hjælp til rengøring og/eller hjemmehjælp kan hyre Casa Care. Det er ikke kun for de ældre, og direktøren Henrik Faaborg anslår, at cirka halvdelen af kunderne er de ældre, mens den anden halvdel er familier, der gerne vil have gjort rent, så de selv slipper for det.

"De ældre vælger os, fordi vi ikke har en bestemt tidsplan, vi skal overholde - vi skal ikke skynde os videre til den næste fru Jensen i køen. Det kan være enormt stressende for de ældre, især hvis der kommer to mennesker, som skal gøre rent for dem, og så er de hurtigt ude af døren igen. Der er også tid til, at vi kan sætte os ned og drikke en kop kaffe og snakke, hvis man har behov for det," siger han.

Nærvær

Indtil videre er der en enkelt medarbejder ansat, men Henrik Faaborg har ambitioner om, at der kommer flere til. Han har dog ikke planer om, at Casa Care skal blive et stort, landsdækkende firma med en masse ansatte.

"Jeg har ikke brug for, at vi er i hele Danmark, for så mister jeg grebet. Det skal ikke være for stort, for det er vigtigt for mig, at vi kan blive ved med at have nærvær og have nære relationer til dem, vi kommer ud til," siger Henrik Faaborg, der åbnede Casa Care 1. marts.

Han lægger vægt på, at de medarbejdere, han ansætter, er gode til at tale med folk, og at de er sympatiske, udover at de selvfølgelig skal kunne gøre rent. Karina Laursen fra Hammel er hans medarbejder og uddannet socialpædagog, terapeut og coach, og så kan hun gøre rent, fortæller direktøren.

"Man skal ikke have en Ph.d., men man skal have andre egenskaber end at kunne gøre rent," siger Henrik Faaborg.

Karina Laursen har fra begyndelsen været med til at få etableret Casa Care ApS, og hun glæder sig til at komme ud til dem, der har behov for det.

"Det handler om at skabe tillid. De lukker mig ind i deres hjem, og jeg skal respektere deres behov. Jeg vil lytte og hjælpe borgerne med at få sat ting i gang, hvis de har brug for det," siger Karina Laursen.

Indtil videre kører Henrik Faaborg virksomheden hjemmefra, men det kan være, at han med tiden rykker i andre lokaler, men det har han ikke behov for, som situationen er lige nu.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.