Vivild Bogtrykkeri får nyt liv

Anders Høyer Transmissions A/S indretter sig med lager og med plan for et logistik-center for hele Skandinavien

Artiklens øverste billede
De første kasser med komponenter er allerede stablet på plads, men syner ikke af meget i hallen her med højt til loftet. Foto: John Pedersen

Vivild Nu kommer der omsider igen liv i de store industrihaller på C.M. Rasmussens Vej i Vivild, der i årtier husede byens stolthed Vivild Bogtrykkeri.

I dag er der fortsat en trykkerivirksomhed på området, idet Bording Link har en afdeling i en mindre del af det oprindelige trykkeri-kompleks.

Det er virksomheden Anders Høyer Transmissions A/S, der er rykket ind og er påbegyndt indflytningen, der får et ekstra nøk efter Påske, hvor den første faste medarbejder rykker ind på den nye adresse.

Centrallager i Vivild

En del af de rummelige haller er allerede så småt er ved at blive taget i brug som lager for det Aarhus-baserede selskab, der gør det i alle former for mekaniske transmissions-komponenter, både åbne og lukkede,"

De lukkede er til gearkasser, motorer og de åbne er rullekæder til transportører, koblinger, låseanordninger for blot at nævne nogle af de mange mulige anvendelsesformål.

"De kan være meget, meget små, meget mindre end cykelkæder og meget store. Det er jo alle steder, hvor der sker en overførsel af kraft ved noget, der bevæger sig. Alle de komponenter, der skal bruges her, dem kan vi levere", fortæller Anders.

Og så er det her-og-nu lagerfunktionen i Anders Høyer Transmissions, som skal have til huse i Vivild.

Top transportforbindelser

Firmaet modtager ordre fra industrikunder og bestiller så den transmissionskomponent, der ønskes hos en producent. Det kan være i Østen og lande i Europa, men der er også danske maskinfabrikker inde over som producenter ved mindre ordrer. Firmaet tager sig også af modificering af produkterne, når de skal tilpasses en kunde med specifikke krav.

Når varen er modtaget fra producenten, så bringes den videre ud til kunden, og det kommer så til at ske fra lokalerne på C.M. Rasmussens Vej Vivild

Og det bliver til kunder over hele Danmark og Skandinavien, og skulle der vise sig en kunde fra Tyskland, ja så kan det også klares.

Anders Høyer betegner placeringen i Vivild på Djursland som meget hensigtsmæssig af hensyn til den videre fragt af produkterne.

At der er fine færgeforbindelser fra Grenaa til Sverige er et stort plus.

Firma fra oktober 2020

Firmaet, der har lejet de mange kvadratmeter, blev stiftet i oktober2020 af Anders Høyer, som er uddannet maskiningeniør. Han har tidligere arbejdet hos Mærsk samt i et stort familieforetagende, der bød på to generationer forud for Anders.

I oktober sidste år stiftede han så sit eget firma Anders Høyer Transmissions A/S sammen med en gammel kollega Carsten Jacobsen. De to ejer i fællesskab firmaet og har store planer for fremtiden og venter. at der på sigt vil kunne skabes et pænt antal lokale arbejdspladser i Vivild.

Velegnede bygninger

Når de gamle trykkeri-bygninger blev valgt. så skyldes det blandt andet rummeligheden og de gode tilkørselsramper, der allerede findes og står klar til at tage imod lastbilerne, der kommer ind med de nye produkter, der som nævnt tæller alt inden for mekanisk transmission.

På C.M. Rasmussens Vej råder firmaet nu over omkring 7800 særdeles fine kvadratmeter under tag, som har været lige til at gå til og tage i brug,

Anders forventer, at nogle af de dårligste bygninger skal sættes i stand og noget sikkert brydes ned.

Finde medarbejdere

"Vi tror på, at der er et meget stort opland, hvor vi kan gå ud og finde noget dygtigt og kompetent arbejdskraft, når vi skal til at bruge flere folk", konstaterer Jane Ellesøe, der sidder som intern sælger i virksomheden og har 19 års ansættelse i firmaet "Svend Høyer" under ledelse af Lars Høyer, far til nu tredje generation i branchen, Anders.

Anders Høyer anslår, at der i den første fase i virksomhedens "flyveplan" - der skal jo fart på, i en presset industri, hvor det gælder om at have et stort lager og kunne agere hurtigt overfor kunderne- bliver brug for omkring en halv snes dygtige medarbejdere".

"Tidsfaktoren betyder meget, at det jo tit er store maskinfabrikker eller OEM - "Original Equipment Manufacturer" - som er vores kunder. Og de skal ofte bruge de her komponenter hurtigt eller have et alternativ".

Vision for fremtiden

På den lidt længere bane ser den 33-årige virksomhedsleder, at der bliver brug for flere medarbejdere, når Vivild udover centrallager også bliver logistikcener for hele Skandinavien.

"Vi tror på, vi bliver en stor aktør i den her branche. Og på en 10 års horisont, så har vi måske 20.000 kvadratmerer under tag og ansat et halvthundrede mand", lyder det fra Anders Høyer, der ser frem til. at der for alvor kommer liv i de gamle trykkeribygninger.

Hvis hans fremtids-vision bliver til virkelighed, ja så begynder det jo at ligne noget som dengang, der stod Vivild Bogtrykkeri på skiltene på C.M. Rasmussens Vej og ikke Høyer Transmissions A/S.

Den knap 8000 kvadratmeter store tidligere trykkeribygning er købt af Selskabet Vivild Erhvervspark, hvor Anders Høyer selv ejer en tredjedel.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.