Er danske mænd for uromantiske?

Artiklens øverste billede
Rikke Bennekou. Foto: PR

SEXOLOGENS KLUMME Du kender det sikkert godt, for lige som så mange andre kvinder var det nok ikke just udsigten til årets fastelavnsfest, der gjorde, at du vågnede forventningsfuldt op, men snarere i håbet om at stå op til et overdådigt morgenbord og langstilkede roser nu, hvor det jo faktisk også var Valentinsdag. Det kunne jo være rart at kunne flashe en smule romantik på Facebook, mens afkommet højst sandsynligt var iført dette års mest populære hjemmesyede John Dillermands kostume, som i øvrigt lader til at være DR´s nye og ukronede maskot.

Jeg selv tilbragte en brøkdel af dagen med at sidde i kø til byens bilvask og bad til, at de nyindkøbte tigerrejer, jeg skulle bruge til næste uges venindemiddag, ikke begyndte at tø op før tid, alt imens jeg skrev på en ny klumme på bagsiden af en lap papir. Lige umiddelbart var der ikke særlig meget romantik over det, og selv husker jeg da også, da jeg selv var én af de her længselsfulde kvinder, som satte min lid til en smule romantik på denne dag. Det er da også både rart og vigtigt at huske den gamle romantiske skik det er at give kvinden en buket blomster i ny i næ uanset Valentinsdag, men allervigtigst er det jo, at det kommer fra hjertet, og ikke fordi en specifik dato siger, at det skal eller bør man og da slet ikke hvis, det handler om at flashe romantiske billeder på Instagram eller Facebook. Sjovt nok faldt jeg for ikke så længe siden netop over et opslag på begge disse medier, hvor en bekendt havde lagt en filmfrekvens ud, hvor det skulle se ud som om, at hun og sin forlovede helt paffe og overraskede var stået op til et rosenbladdækket gulv, som førte dem hen til det føromtalte veldækkede morgenbord med de langstilkede roser, alt imens der blev sagt ihh og åhh. Øjensynligt skulle det være parrets sammenbragte små poder, der ene og alene havde stået for det romantiske indslag, meeen lur mig om ikke forældrene alligevel havde haft en finger med i spillet.

Men hvorfor er det, at vi kvinder hungrer sådan efter lidt romantik? Måske i virkeligheden fordi de danske mænd hænger lidt i bremsen, hvad dette angår, og at det er derfor de danske kvinder har så travlt med at forevige, når han endelig viser sig fra den romantiske side, og at det er derfor, vi død og pine bliver nødt til at vise hele verden det - særligt hvis vi er mere end 1 år henne i forholdet, og at det således ikke længere kan tilskrives som en del af forelskelsesfasen, hvor han bejler og gør kur til hende for at vise, hvor meget han gerne vil have hende.

At holde liv i den kærlighed, I har til hinanden, er et fælles ansvar, men hvorfor er det så noget særligt for en kvinde at blive forkælet og overrasket af sin partner med blomster, søde romantiske kort og at blive inviteret ud på middag? Er det ikke for længst passé i ligestillingens tegn? Nope, ikke hvis vi vil bevare gnisten og dyrke den maskuline og feminine energi, der er imellem os. De fleste kvinder har brug for at blive set og føle sig elsket af deres partner for at kunne holde hjertet åbent, hvilket i sidste ende vil komme hendes udkårne til gode, så husk derfor i stedet at forkæle dig selv og din partner med romantik året rundt og lad på den måde kærligheden blomstre.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.