Mangel på test-centre: Succes med kvik-test i lokale sognegårde

48 timer efter henvendelse fra stadsdirektøren til Folkekirken i Aarhus, stod fire sognehuse klar til covid-19 kvik-test af borgere i lokalområderne

Artiklens øverste billede
Menighedsrådsformand Lilly Pedersen (t.h.) og sognepræst Trine Gjørtz fra Trige, giver hinanden en albuehilsen på det vellykkede initiativ.

Der blev rykket hurtigt, da stadsdirektøren i Aarhus Kommune for en uges tid siden henvendte sig til Folkekirken i Aarhus. Årsagen til henvendelsen var, at man hos kommunen har været på udkig efter egnede test-steder i lokalområderne. Hurtigt satte man hos Folkekirken i Aarhus gang i telefonkæderne, og 48 timer efter var man klar til at modtage de første personer til test i sognegårdene i Trige, Beder, Tranbjerg og Skødstrup.

Og interessen for at blive kvik-testet i lokalområderne har været stor. I Trige Sognegård, hvor man første gang tilbød test onsdag 10. marts, var der kø fra starten af. 145 borgere benyttede sig i løbet af åbningstiden af tilbuddet.

"I Trige Menighedsråd synes vi, det er en fantastisk chance for at bidrage til kriseberedskabet. Som kirke bidrager vi på mange måder og i mange sammenhænge, men her bliver det meget tydeligt og konkret," siger Trine Gjørtz i en pressemeddelelse.

Hun er sognepræst i Trige.

194 personer på fem timer

Også i Tranbjerg var der stor interesse for den lokale test-mulighed. Inden for de fem timer, man havde åbent, blev hele 194 personer testet af de testere/podere, der var mødt op fra Falck. Frivillige fra sognet stod samtidig til rådighed med hjælp og vejledning til de, der ønskede at blive testet.

I Trige Menighedsråd synes vi, det er en fantastisk chance for at bidrage til kriseberedskabet

I Skødstrup var der fuldt hus hele dagen, og folk stod i kø hele vejen rundt om bygningen. I alt 180 personer blev testet her, mens man i Beder havde ikke færre end 247 personer igennem lørdag 13. marts, hvor man havde den første test-dag.

Muligheden for at blive testet lokalt i de fire sogne fortsætter så længe, det er nødvendigt én dag om ugen i hvert sogn.

ksa

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.