Nu kommer vaccinen til socialt udsatte i Aarhus

Denne uge kommer turen til hjemløse og socialt udsatte i Aarhus Kommune

Artiklens øverste billede
Hjemløse, socialt udsatte og beboere på botilbud får snart det eftertragtede stik. Foto:

På foranledning af Region Midt vil vaccinationer mod Covid19 i denne uge blive tilbudt hjemløse og socialt udsatte i Aarhus.

Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Det sker på forsorgstilbuddene Nordbyen, Tre Ege, Østervang, i Kirkens Korshærs varmestue samt på Værestedet i Sydhavnen 17. – 19. marts med planer om anden vaccination den 7. – 9. april. Aarhus Kommune vurderer, at omkring 250 hjemløse og udsatte kan blive vaccineret.

Samtidig gøres der klar til første runde af vaccinationer på bosteder inden for socialområdet i Aarhus. Her vil beboere på botilbud, som falder inden for sundhedsmyndighedernes målgruppe 5, få tilbudt det første stik mellem 20. – 22. marts. Målgruppen omfatter blandt andet langt de fleste borgere med handicap, der bor på et botilbud i kommunen.

"Det er ingen hemmelighed, at vi har været bekymrede for netop disse grupper siden smitten brød ud sidste forår, for her er tale om mennesker, der i forvejen er sårbare, og hvor mange jo har andre problemer med helbredet. Derfor er jeg utrolig glad for, at netop de borgere nu er blandt de næste i køen til en vaccine;" siger social- og beskæftigelsesrådmand, Kristian Würtz (S).

Med vaccinationen af socialt udsatte og sårbare håber rådmanden, at både borgere, pårørende og medarbejdere i miljøet kan trække vejret lidt lettere.

"Heldigvis har smitten blandt de hjemløse været på et minimum, og vi har kun set lokale smitteudbrud på bostederne indtil videre. Det synes jeg, vi skylder stor taknemmelighed for – både til borgerne selv og de pårørende, der har fulgt retningslinjerne og holdt de svære forhold ud, og selvfølgelig til de mange dygtige medarbejdere, der har arbejdet under utroligt vanskelige vilkår for at passe på vores mest sårbare borgere i efterhånden mange måneder. De har virkelig gjort en forskel," siger Kristian Würtz.

Alle de borgere, der skal vaccineres på forsorgshjem og bosteder i denne uge, bliver tilmeldt en vaccination og får besked på forhånd om sted og tidspunkt for at minimere spild. På forsorgshjem såvel som bosteder vaccineres der med vaccinen fra Pfizer/Biontech, og planerne er derfor ikke påvirkede af udfordringerne med vaccinen fra AstraZeneca.

ddp

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen